Beli 2 Lori Besar, Ebit Lew Agih Air Bersih Kepada Warga Selangor

Masalah air di Selangor sememangnya bukan sesuatu yang baru untuk dihadapi oleh penduduknya. Hampir setiap bulan pasti berlaku ganggguan tersebut sehingga orang ramai sudah penat untuk mervngut.

Kali ini, masalah itu kembali menghntui penduduk ditambah dengan Perintah Kawalan Pergerakkan Bersasar (PKPB) yang terpaksa mereka lalui disebabkan penularan pndemik C0VlD-19 yang semakin ‘menggiIa’.

Datang bagi air bersih

Oleh sebab itu, pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew terpanggil untuk memberikan bantuan kepada sebahagian penduduk yang terjejas akibat daripada masalah tersebut.

Menerusi posting di laman Faceb0ok, beliau memaklumkan telah membeli dua lori besar air untuk diagihkan kepada penduduk di Pinggiran Batu Caves, Gombak.

Dari malam hingga subuh bantu beri air

Beliau berkata, urusan mengagihkan air telah dilakukan sejak jam 10 malam sehingga subuh bagi memastikan penduduk sekurang-kurangnya mendapat bekalan air.

Sa yu lihat warga emas minta air

Tambahnya, melihat keadaan orang yang sudah berusia mahu mendapatkan air membuatkan dirinya berasa sa yu dan meminta pembantunya menolong warga emas mengangkat air untuk dibawa ke kediaman masing-masing.

Tak peru kejar jawatan nak bantu orang

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan meluahkan rasa terharu atas keprihatinan yang ditunjukkan pendakwah berkenaan.

Mereka juga tidak lepas mendoakan agar Ebit terus dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang baik agar dapat membantu orang ramai lagi.

Tak perlu jadi menteri untuk bantu rakyat

Semoga Allah permudahkan urusan ustaz

Sumber: Ebit Lew, OMM

Be the first to comment on "Beli 2 Lori Besar, Ebit Lew Agih Air Bersih Kepada Warga Selangor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*