Ditegur Kerana Main TikTok, PU Azman Tetap Mahu K0ngsi Ilmu Agama

Tndakan Pencetus Ummah (PU) Azman mencipta akaun di aplikasi TikT0k mengundang rasa kurang senang segelintir pengikut di laman Instagram.

Ini kerana mereka berpendapat bahawa aplikasi itu bukan platform terbaik walaupun niat beliau hanya ingin menyebarkan dakwah kepada orang ramai.

โ€œSebelum pengguna buka TikTok, mesti ada punya video gambar2 perempuan tak tutup aurat bergelek sana sini. Lebih baik Cik Man buka saluran di Y0utube,โ€ tulis seorang individu.

Tidak berdiam diri, pemilik nama Azman Syah Alias itu tampil menjelaskan dimana beliau sendiri tidak menafikan unsur nega tif yang terdapat di TikT0k.

Bagaimanapun, sebagai pengguna mereka perlu bijak dengan memperbetulkan niat masing-masing dalam memilih bahan yang sesuai.

Memang tak dinafikan. De dah avrat ni tak payah tunggu TikTok. Dalam semua media sosial pun ada.
.
โ€œKau yang tentukan niat kau pergi sana. Dah kau mencari, memanglah dapat. Kau asik terperangkap dengan persepsi, tapi kau sendiri tak ubah,โ€ katanya.
Untuk makluman, PU Azman yang juga seorang pelakon memang sinonim dalam kalangan anak-anak muda yang sering bertanyakan soalan mengenai agama.

Sumber: PU Azman, omm

Be the first to comment on "Ditegur Kerana Main TikTok, PU Azman Tetap Mahu K0ngsi Ilmu Agama"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*