Baru 3 Bulan Buka Gerai, Pemuda Termenung Nak Hadap UJlAN PKPB Pula

Tidak dinafikan, Perintah KawaIan Pergerakkan Bersyarat (PKPB) yang dilaksanakan di beberapa buah negeri secara tidak langsung memberi kesan kepada segelintir individu.

Sudah pasti perniaga-peniaga kecil yang mengusahakan kedai makan khususnya terkesan kerana baru sahaja ‘bernafas’ semula selepas PKP yang berlangsung hampir empat bulan pada Mac lalu.

Duga an peniaga kecil

Namun begitu, siapa sangka perkara tersebut kembali berulang sehingga menjej4skan perniagaan yang baru dibuka. Hal ini dikongsikan sendiri oleh seorang pengguna Twitter dikenali sebagai Hasbullah apabila melihat kegu saran dimata rakannya.

Baru 3 bulan buka dah macam2 ujian

Menerusi posting tersebut, dia menyertakan foto riak wajah rakannya yang baru sahaja menjalankan perniagaan.

Menurut lelaki tersebut perniagaan makanan itu baru berjalan tiga bulan, namun pelbagai ujian dihadapi terutamanya berkaitan PKPB yang berlangsung di Selangor, Kuala Lumpur dan Wilayah Persekutuan ketika ini.

Jom sama2 support

Muat naik Hasbullah telah mendapat perhatian warganet dengan menerima ratusan tanda suka dan ribuan perkongsian semula di Twitter.

Dia mengajak orang ramai agar menyokong perniagaan itu di Sri Hartamas bagi memastikan rakannya dapat memperoleh pendapatan ketika waktu suIit ini.

Faham keadaan tersebut

Beberapa individu meninggalkan komen dengan memahami keadaan yang dilalui oleh rakannya itu selain bersimpa ti serta mendoakan agar dia tidak pvtus asa dalam mencari rezeki.

 

Mesti saklt nak bayar sewa

Sumber: Hasbullah, omm

Be the first to comment on "Baru 3 Bulan Buka Gerai, Pemuda Termenung Nak Hadap UJlAN PKPB Pula"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*