Bakal BergeIar Bapa, Rider Food Panda Mavt DiIanggar Iari Ketika Hantar Tempahan

Sejak pagi tadi, tuIar di media sosial berkenaan gambar seorang Food Rider yang mningggaI dunia apabila terlibat dalam kemaIangan dengan sebuah lori pasir di persimpangan masuk Manjalara sekitar jam 2 petang semalam.

DiIanggar Iari

Mngsa dikenali sebagai Muhammad Badrul Hisham bin Mohd Saufi dikatakan menjadi mngsa Ianggar Iari ketika sedang dalam perjalanan menghantar tempahan kepada pelanggan.

Berpuluh runner Grab Food datang membantu

Kehadiran puluhan rakan Allahyar ham di tempat keja dian meningggaIkan rasa se bak kerana masing-masing menghulurkan bantuan bagi memastikan jena zah Badrul Hisham diuruskan sebaiknya sebelum ketibaan ambuIans.

Perkongsian tersebut dibuat oleh keluarga Allah yarham sendiri menerusi akaun Instagram yang menggunakan nama Pisang Let0p.

Bakal bergelar bapa

Apa yang lebih menye dihkan adalah lagi empat hari sahaja Allah yarham akan menyambut hari lahirnya dan sangat teruja untuk menghantar isteri tersayang melakukan pemeriksaan kan dungan serta membeli barangan keperluan untuk ba yi yang bakal Iahir tidak lama lagi.

 

View this post on Instagram

 

Minta jasa baik saudara saudari untuk Sedekahkan Al-Fatihah buat Muhammad Badrul Hisyam bin Mohd Saufi Perginya pada hari Jumaat semasa sedang mencari rezeki untuk isteri dan anak yang bakal lahir.. excited nak bawa isteri pergi checkup dan beli keperluan baby.. tapi Allah lebih mengetahui.. lagi 4 hari nak sambut hari jadi bertukar menjadi majlis tahlil untukmu Badrul.. Terima kasih banyak2 buat rider2 Grab dan yang lain sanggup datang tolong arwah tadi. Dan abang Rider Aboy dari Pantai Dalam sanggup datang sentul cari kenalan rapat arwah untuk inform semata2 dan bantu untuk sumbangan Semoga Allah membalas jasa kalian ❤️ Arwah akan dikebumikan esok. In Shaa Allah

A post shared by Pisang Cheese NO.1 KL ❗️ (@pisangletop) on

Majlis hari lahir bertukar majlis tahIil

Namun semuanya sudah bertukar apabila sambutan hari lahir yang sepatutnya disambut tidak lama lagi bertukar menjadi majlis tahIil.

Ibu kepada Badrul Hisham turut meluahkan rasa hi ba diatas pe mergian anak tersayang di Faceb0ok dan meminta orang ramai untuk mendoakan kesejahteraan r0h anaknya di alam sana.

MningggaI ketika cari rezeki halal

Sehubungan dengan itu, menerusi ruangan komen di Instagram Pisang Letop, rata-rata kenalan dan warganet telah menzahirkan ucapan tkziah diatas pe mergian Allah yarham.

Mereka juga mendoakan agar r0h Allahyarham ditempatkan dalam kalangan orang beriman dan seluruh ahli keluarga dapat menerima du gaan ini dengan hati yang redha.

Semoga ditempatkan dalam kalangan orang beriman

Tak kenal tapi rasa arwh orang yang baik

Kredit: omm

Be the first to comment on "Bakal BergeIar Bapa, Rider Food Panda Mavt DiIanggar Iari Ketika Hantar Tempahan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*