“Aihhh Tak BoIeh, Sekali Lagi”- DG Noor Hisham Rakam Suara BoboiBoy

Jika dilihat dalam situasi pndemik C0VlD-19 sekarang, petugas barisan hadapanlah yang diibaratkan sebagai superhero kerana mereka tdak henti-henti menjalankan tugas untuk menyeIamatkan pesa kit.

Baru-baru ini Ketua Pengarah Kesihatan negara, D.r. Noor Hisham telah tampil dalam iklan pesanan khidmat masyarakat yang turut menampilkan watak-watak animasi BoboiBoy.

Iklan tersebut mengketengahkan kepentingan menjaga kebersihan serta mematuhi garis panduan yang dikeluarkan bagi membendung pndemik C0VlD-19 dari menjadi lebih tervk. Ternyata kuasa luar biasa watak-watak adiwira Boboi Boy tdak dapat menangani v1rus itu, apabila mereka memerlukan bantuan Dr. Noor Hisham untuk berkongsikan langkah mence gah wbak tersebut.

Namun apa yang menariknya adalah Dr. Noor Hisham tampil dalam bentuk animasi dalam iklan terbabit untuk meIawan virvs itu dengan mengambil langkah-langkah tertentu.

Sebuah video di sebalik tabir yang dikongsikan di Twitter telah mencvri perhatian ramai di mana ia mend3dahkan bagaimana hero negara itu merakamkan suaranya untuk iklan PSA berkenaan.

Walaupun hanya membaca skrip, ternyata untuk mendapatkan nada yang sesuai dengan pergerakkan animasi adalah satu tugas yang sukar, malah penonton terhibur melihat Dr. Noor Hisham mengulang skripnya beberapa kali kerana tdak puas hati dengan hasil sebelumnya.

“nak rakam suara saja pun…”

“Aihhhh tak boleh. Sekali lagi…”

“Comelnya…”

Kredit: HCL

Be the first to comment on "“Aihhh Tak BoIeh, Sekali Lagi”- DG Noor Hisham Rakam Suara BoboiBoy"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*