Sarat HamiI 8 Bulan, PeIakon Dan Pendkwah Dr Oki Setiana Dewi Berjaya Raih PHD

Siapa yang tidak ingat dengan watak Anna Althafunnisa dalam filem ‘Ketika Cinta Bertasbih’ yang diIakonkan oleh Oki Setiana Dewi bukan? Berwajah manis, peIakon dan pendakwah terkenal Indonesia berusia 31 tahun ini berkongsikan berita gembira apabila beliau berjaya menggengam Ijazah dalam D0ktor Falsafah (PHD) baru baru ini.

Memang hebat!

DALAM KEADAAN SARAT HAMlL 8 BULAN

Apa yang lebih membanggakan adalah beliau menghabiskan tempoh pengajian PHD tersebut dalam keadaan sarat hamiI iaitu usia kndungan sudah mencapai 8 bulan!

Dalam tempoh 4 tahun, pendakwah ini bertungkus-lumus menyiapkan kajian dan penulisan thesis bertajuk “Pengajian Selebriti Hijrah Kelas Menengah Muslim (2000-2019): Respons Atas Dakwah Salafi dan Jamaah Tabligh”. Ini sekaligus menjadikan beliau doktor ke-1225 Sekolah Pascasarjana UIN Syarif Hidayatullah, Jakarta.

Ustazah Dr. Oki Setiana Dewi juga telah mendirikan rumah tangga selama 7 tahun dan telah dikurniakan 3 cahaya mata. Semoga perkongsian kejayaan ini dapat menjadi inspirasi dan semangat untuk ibu-ibu di luar sana menyambung pelajaran ya!

Sumber: Oki Setiana Dewi, Sirap Limau

Be the first to comment on "Sarat HamiI 8 Bulan, PeIakon Dan Pendkwah Dr Oki Setiana Dewi Berjaya Raih PHD"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*