Wrga Emas TerIantar Masih Lancar AIunkan Ayat Al-Quran Buat Ramai K4gum

Disaat masih berny4wa di muka bumi, setiap manusia disarankan untuk melakukan ibadah dan kebaikan serta pahala sebanyak mungkin sebagai bekalan untuk hari perhintungan (akh1rat). Alasan terlalu muda dan terlalu tua untuk beribadah seharusnya tidak menjadi masalah, kerana agama islam sendiri mempunyai cara yang khusus untuk setiap peringkat usia tanpa membebankan penganutnya.

TuIar sebuah video, yang memaparkan betapa kuatnya daya ingatan seorang warga emas lelaki yang jelas Ianjut usia, menghafaz serta mengalunkan potongan-potongan ayat Al-Quran. Sudah tentunya video ini mendapat t0ntonan yang sangat tinggi dari kalangan para pengguna Faceb0ok.

Boleh didengar dan dilihat, wrga emas berkenaan meIontarkan pot0ngan ayat-ayat Al-Quran itu dengan sangat merdu dan fasih tanpa ragu-ragu. Walaupun dalam keadaan terIantar, wrga emas ini masih lagi dapat mengingati setiap bait-bait ayat Al-Quran tersebut dengan sangat teliti. Pot0ngan ayat Al-quran tersebut pada mulanya dibacakan oleh seorang gadis (yang masih tdak diketahui identitinya), dan kemudian ayat lanjut disambung oleh wrga emas itu.

Perkara ini sekaligus telah membuatkan orang ramai berasa kagum dengan amal ibadah wrga emas berkenaan, yang masih mengingati barisan ayat Al-Quran walaupun us1anya telah Ianjut. Turut juga dilihat, kebanyakan net!zen menjadikan wrga emas ini sebagai satu inspirasi buat mereka untuk terus menerus melaksanakan ibadah dan membaca Al-Quran sebagai rutin harian.

Walaupun hidup sudahpun berada dipenghvjung usia, sebagai seorang h4mba kita digalakkan untuk sentiasa melakukan amal ibadah dan menuntut ilmu akh1rat.

Sumber: Face Book, MH

Be the first to comment on "Wrga Emas TerIantar Masih Lancar AIunkan Ayat Al-Quran Buat Ramai K4gum"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*