TerIalu Rndu 8 Bulan Terp1sah, Bapa Iaung Nama Anak Dari Sempadan Singapura

Pndemik C0VlD-19 yang melanda dunia bukan sahaja menyebabkan pergerakkan kita terbatas, malahan turut membuatkan ahli keluarga terp1sah dalam tempoh masa yang lama.

Paling terasa ped!hnya sudah tentu mereka yang mencari nafkah buat keluarga di luar negera seperti di Singapura. Disebabkan sempadan negara ditutup, ramai ahli keluarga terp1sah dalam tempoh waktu yang agak lama.

“Amanda daddy rindu kamu!”

Jadi, menerusi muat naik dari Bernama, satu video memperlihatkan beberapa orang lelaki duduk di tepi jeti Woodlands Waterfront Park sambil melambai keluarga mereka begitu mengharvkan. Ahli keluarga mereka telah diberi peluang untuk menaiki kapal layar dan menyusuri sehampir mungkin perairan Singapura.

Lambai dari jeti Woodlands Waterfront Park

Dalam video tersebut, dapat didengar dengan jelas suara seorang bapa yang memanggil nama anaknya yang berada di dalam kapal layar tersebut.

Lambaiannya juga begitu h1ba apabila seorang bapa yang dikenali sebagai Shafiq melaungkan nama anaknya dan menyatakan dia amat merindui puterinya itu.

Ada yang angkat sepandu kertas

Dalam pada itu, ada juga yang membawa sepanduk kertas dan menghalakan ke arah kapal layar yang membawa ahli keluarga mereka.

Inisiatif bantu mereka yang terplsah

Menurut Bernama, seramai 20 orang telah terpilih oleh R&F Prince Cove untuk menaiki kapal layar menyusuri sehampir mungkin perairan negara Malaysia-Singapura hari ini.

Inisiatif tersebut sebagai cara membantu mereka yang terp1sah dengan keluarga ak1bat pndemik dapat menatap secara langsung wajah kesayangan mereka walaupun berada dalam jarak yang jauh.

Ramai pekerja warganegara Malaysia terkandas di Singapura dan tdak dapat pulang je Johor Bahru khususnya apabila sempadan negara ditutup ak1bat pndemik.

Mereka hanya mampu berhubung menerusi panggilan telefon dan juga video bagi melepaskan rindu masing-masing berikutan kekangan wbak yang melanda dunia.

Sumber: Bernama, omm

Be the first to comment on "TerIalu Rndu 8 Bulan Terp1sah, Bapa Iaung Nama Anak Dari Sempadan Singapura"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*