Selamat TinggaI Marlindo Air. 2200 Krew Dibrhenti, K0ngsi Kesed1han Hari Terakhlr

Berikutan imp4k C0VID-19 ke atas industri penerbangan, Malindo Airways Sdn Bhd (Malindo Air) juga terpaksa mengurangkan sekitar 2,200 daripada 3,200 kakitangan untuk beroperasi pada skala lebih kecil.

Tinjauan di laman sosial Twitter mendapati rata-rata bekas pekerja syarikat penerbangan itu berk0ngsi posting istimewa selepas perkhidmatan mereka berakhir secara rasmi semalam.

Trending di media sosiaI

Dengan meletakkan ‘hashtag’ #Malindo, mereka membuat dedikasi dengan mengucapkan selamat tinggal kepada syarikat tambah rendah itu yang pastinya meninggalkan memori serta kenangan terindah.

Rata-rata memuat naik pelbagai gambar dan video bersama rakan seperjvangan sehingga turut mengundang seb4k warganet yang lain.

Terima kasih Malindo Air!

Hari terakhir bekerja

Hari pemberhent1an

Bek4s pekerja yang menggunakan nama seperti @irriananana dan @nasuhajamil antara reda selain menerima takdir tersebut serta percaya dengan perancangan terbaik Allah SWT.

Saya terima & tdak saIahkan siapa2

Perancangan Allah adalah sebaik-baiknya

Terdahulu menerusi laporan media, syarikat penerbangan perkhidmatan penuh hibrid itu memuktamadkan untuk mengekalkan hanya kira-kira 1,000 pekerja sahaja.

Difahamkan proses pemberhent1an tersebut dijangka selesai pada 30 November depan manakala kakitangan yang kekal akan melaksanakan bidang tugas berganda bagi menampung kekurangan tenaga kerja.

Sumber: Twitter , BH Online (Alzahrin Alias), omm

Be the first to comment on "Selamat TinggaI Marlindo Air. 2200 Krew Dibrhenti, K0ngsi Kesed1han Hari Terakhlr"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*