Mahu Berubah Tapi Dih1na Ramai, Iakonan Syafie Naswip Jadi Mknyah Layak Diberi A

Selepas dua tahun ditunda tayangan kon0nnya mengangkat budaya s0ngsang, telefilem Demi Tuhan Aku Bersaksi akhirnya ditayangkan malam tadi di saluran TV1.

Telefilem arahan Eyra Rahman itu memaparkan kehidupan goIongan Iesbian G4y Bis3xual dan Transgnder (Igbt) di sebuah pusat tahfiz.

Ia mengisahkan seorang maknyh iaitu Hamid lakonan Syafie Naswip yang berhasrat untuk bertvubat dengan mengambil keputusan masuk ke pusat tahfiz bagi mempelajari ilmu agama.

Bagaimanapun sepanjang Hamid menuntut ilmu, dia mendapat pelbagai hin4an serta kej1an daripada orang sekeliling sebagai pengikut kavm Luth.

Menerusi laman Instagram, lakonan mantap Syafie menerima reaksi pos1tif penonton yang memuji watak dibawa dengan penuh penghayatan.

Terima kasih kerana sudi menonton!

Rata-rata menyifatkan telefilem terbitan Prokuya Studios Sdn Bhd itu sarat dengan pengajaran selain berjaya menimbulkan em0si penonton sehingga mengaIir air mata.

Bagi watak apa pun memang terbaik!

Sed1h sampai keluar air m4ta

Cerita yang banyak pengajaran

Terbaik! Moga terus maju jaya

Terdahulu, telefilem tersebut mendapat lebih 80,000 petisyen tandatangan untuk mengh4ramkan tayangan kerana seolah-olah karya itu sengaja menjatvhkan imej sekolah tahfiz.

Sumber: Syafie Naswip, omm

Be the first to comment on "Mahu Berubah Tapi Dih1na Ramai, Iakonan Syafie Naswip Jadi Mknyah Layak Diberi A"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*