“Semoga Dia Dapat Hukvman Yang SetimpaI” – Bapa Siti Nur Surya

KUALA TERENGGANU: “Saya harap orang yang menyebabkan kemat1an Siti Nur Surya akan menerima hukvman yang setimpal,” kata bapa kepada Allahyrhamah Siti Nur Surya, 19, yang ditemui m4ti dengan kesan t3takan di Kampung Lubuk Batu, Telemong semalam.

Ismail Muda, 58, berkata beliau sama sekali tdak menyangka svspek yang dit4han bagi membantu sias4tan ke$ itu bekas rakan sekolah yang pernah berkawan rapat dengan arwh.

“Dia (svspek) sering datang ke rumah, namun sejak beberapa bulan lepas agak jarang menemui kakak (Siti Nur Surya) di rumah. Saya benar-benar tdak sangka dengan kejadian yang menimpa,” katanya ketika ditemui pemberita di Tanah Perkburan Islam Beladau Selat di sini, malam ini.

Dalam kejad1an semalam, myat Siti Nur Surya dit3mui dengan kesan tet4kan pada badan serta pvtus tangan kiri di ruang tamu rumah, dan poIis hari ini men4han seorang svspek, pelajar perempuan tingkatan enam, rakan sebaya arwh.

Sementara itu adik arwh, Nor Liyana Syuhada, 15, berkata kali terakhir beliau berjumpa dengan kakaknya ialah pagi semalam sebelum pergi ke sekolah dan ketika itu kakaknya masih lagi tidur di bilik mereka.

Beliau berkata, arwh kakaknya seorang yang peramah serta periang apabila bersama keluarga dan kehiIangannya amat dirasai oleh mereka sekeluarga.

“Kami memang berk0ngsi bilik yang sama tetapi sejak minggu lepas arwh sering tidur bersendirian di ruang tamu, dan malam sebelum kejadian kakak sempat tidur bersama emak. Petang tadi kami terpksa beritahu emak yang arwh meninggaI dunia disebabkan dem4m kerana bmbang kejad1an ini akan menj3jaskan kesihatannya,” katanya.

Sementara itu, jen4zah Siti Nor Surya selamat dikebvmikan kira-kira pukul 8.15 malam di tanah perkburan Kampung Beladau Selat dengan dihadiri keluarga terdekat serta penduduk setempat.

Terdahulu jen4zah Siti Nur Surya selesai dib3dah sia sat lewat petang tadi di H0spital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) sebelum dibawa ke masjid untuk disembahyangkan. – BERNAMA

Sumber: BH Online

Be the first to comment on "“Semoga Dia Dapat Hukvman Yang SetimpaI” – Bapa Siti Nur Surya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*