Pesanan Terakh1r Mngsa Bvnuh Kepada Teman LeIaki

KUALA TERENGGANU: “Kali terakhir dia WhatsApp saya adalah pada pagi sebelum kejad1an. Saya beritahu nak ke tempat kerja dan dia membaIas, minta saya jaga diri,” kata Muhammad Haiqal Adnan, 19.

Muhammad Haiqal adalah teman leIaki Siti Surya Ismail, 19, gadis yang dibnuh di hadapan ibu yang terIantar di Kampung Lubok Batu, Telemong, Hulu Terengganu, semalam.

Pemuda dari Kampung Medan Jaya, Rusila, Marang itu, berkata dia yang mengenali Siti Surya sejak dua tahun lalu, dimaklumkan mengenai kejadian men1mpa arwh oleh kenalan rapatnya jam 4 petang semalam.

“Pada mulanya, saya ingatkan rakan itu bergurau apabila dia memberitahu Siti Nur Surya m4ti dibnuh. Saya kemudian terus ke rumah keluarga arwh dan terk3du selepas mendapati ia benar-benar berlaku.

“Macam tdak percaya, saya dan ibu baru berjumpa Siti Surya pada Sabtu lalu ketika kami menz1arahi ibunya di rumah mereka. Ketika itu, arwh mesra bersembang dengan ibu.

“Ketika berbual, ibu sempat berpesan kepada arwh supaya jaga diri dan kesihatan,” katanya menambah, mereka berdua merancang bertunang dan kemudian berkahwin pada tahun depan.

Ketika ditemui di rumah datuk dan nenek Siti Surya di Kampung Beladau Kepong, di sini, Muhammad Haiqal berkata, dia terkiIan kerana tidak sempat menunaikan hasrat arwh untuk berkahwin tahun depan.

“Kami merancang untuk buat majlis tahun ini tetapi disebabkan C0VlD-19, ditambah pula dengan keadaan ibunya yang sak1t, kami menangguhkan sehingga tahun depan,” katanya.

Difahamkan, jn4zah arwh akan dibawa pulang ke Kampung Beladau Kepong untuk pengkebvmian petang ini.

Dalam kejad1an semalam, Siti Surya ditemui terti4rap di hadapan televisyen di ruang tamu rumah dalam keadaan berIumuran drah dan pvtus pergeIangan tangan.

Mngsa yang ditemui adik perempuannya, Siti Nur Syuhada, 15, yang pulang dari sekolah kira-kira jam 2.30 petang, dipercayai dibnuh penj3nayah yang memec4h masuk rumah berkenaan, sekitar jam 9 pagi.

Siti Surya yang turut mengalami keceder4an pada badan muka dipercayai bergeIut sebelum dibnuh dengan snjata t4jam.

Difahamkan, ketika kejadian hanya dia dan ibunya yang terIantar ak1bat knser 0tak berada dalam rumah berkenaan, manakala bapa dan adik-beradik lain keluarga bekerja atau ke sekolah.

Sumber: BH Online

Be the first to comment on "Pesanan Terakh1r Mngsa Bvnuh Kepada Teman LeIaki"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*