Pernah TuIar, Datuk 80 Tahun CERAlKAN lsteri 17 Tahun Selepas 22 Hari NlKAH

Pada hujung Oktober yang lepas, tuIar di media sosial beberapa keping foto lelaki wrga emas berusia 80 tahun bernikah dengan seorang gadis remaja berusia 17 tahun di Indonesia.

Foto-foto persandingan mereka telah menjadi tuIar sehingga mendapat perhatian warganet Malaysia selain mengejvtkan banyak pihak.

Hantaran yang diberikan pengantin lelaki, Abah Sarna kepada remaja perempuan yang dikenali sebagai Noni Novita Handayani itu sangat banyak sehingga perlu diangkut menggunakan lori.

Dah bercer4ilah pulak

Walau bagaimanapun menerusi laporan TribunNews, pasangan tersebut dikatakan sudah berp1sah apabila Abah Sarna mencera1kan isteri yang baru dinikahi 22 hari dengan taIak satu.

Surat penc3raian mereka juga tuIar di media sosiaI dan menjadi perd3batan hebat warganet.

Keluarga perempuan tak pvas hati

Bagaimanapun, pihak pengantin perempuan membntah tndakan tersebut dan meminta agar pihak lelaki duduk berbincang alasan menc3raikan Noni.

Menurut pihak perempuan, tindakan Abah Sarna itu seakan-akan mer3ndahkan keluarga mereka. Oleh itu, mereka mahu masaIah ini dapat diselesaikan dengan berkomunikasi bersama pihak lelaki.

Terdahulu, warga emas itu memberikan pelbagai barang keperluan rumah seperti barangan perabot, almari, mesin basuh, motosikal disertakan dengan mas kahwin dan duit tunai bernilai 10 juta rupiah (RM2833.15)

Sumber: TribunNews, omm

Be the first to comment on "Pernah TuIar, Datuk 80 Tahun CERAlKAN lsteri 17 Tahun Selepas 22 Hari NlKAH"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*