KeIaparan Sambil Kira Dvit Tepi Restoran, Reaksi Kanak2 Dapat KFC Bikin Seb4k

Tak susah untuk kita menggembirakan hati orang lain. Hal ini kerana bukan semua insan di dunia dilahirkan dalam keadaan bertuah dan hidup senang-lenang.

Menerusi satu perk0ngsian video di Faceb0ok, seorang lelaki dikenali sebagai Samuel Lee Wui Phung telah memuat naik satu rakaman memaparkan seorang wanita yang memberi makanan kepada dua orang kanak-kanak.

Seronok dapat makanan

Menurut Samuel, teman wanitanya telah membungkus makanan dari restoran makanan segera di Sabah dan memberikan kepada kanak-kanak tersebut yang kelihatan lapar ketika duduk di tepi restoran berkenaan.

Lebih mencvri perhatian apabila reaksi mereka selepas mendapat makanan itu sangat menyentuh hati kerana masing-masing tersenyum gembira.

Nampak kanak2 tu kira duit depan KFC

Tambah lelaki itu lagi, dia tergerak hati untuk membelikan makanan kepada mereka selepas melihat kanak-kanak tersebut mengira duit yang dikeluarkan daripada poket masing-masing.

Kagum dengan kebaikan bro Sam

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggaIkan komen pada posting itu dengan memuji tindakan murni Samuel.

Mereka juga mengucapkan terima kasih dan berasa seb4k melihat reaksi kanak-kanak tersebut selepas menerima makanan daripada teman wanita lelaki berkenaan.

Terima kasih bro. Salute!

Semoga Tuhan memberkati tuan

Sumber: OMM

Be the first to comment on "KeIaparan Sambil Kira Dvit Tepi Restoran, Reaksi Kanak2 Dapat KFC Bikin Seb4k"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*