Dkwa Arwh PerIi Pasal Rupa Paras, Antara Pvnca Svspek Bnuh Surya

Berikutan penah4nan seorang remaja tingkatan enam, ia membawa kepada penyelesaian k3s bvnuh Siti Nur Surya Ismail yang ditemui m4ut dengan kesan te tak pada muka, Ieher, dada serta pvtus pergeIangan tngan kiri.

Memetik laporan Kosmo! Online, svspek yang merupakan kenalan Surya telah mengaku membnuh mngsa kerana pan4s hati apabila mendkwa diperIi gadis itu.

S4kit hati kena perIi

Ketua PoIis Terengganu, Datuk Roslee Chik berkata berkata, svspek mendkwa mngsa telah merndah-rndahkan dirinya terutama tentang status ekonomi keluarga dan rupa parasnya sehingga terc3tus pertngkaran.

“Dia menceritakan, pada mulanya dia hanya pergi ke rumah mngsa sekadar untuk bersembang kosong dan ketika sedang berbual itu, svspek mendkwa Siti Nur Surya telah merndah-rndahkan dirinya terutama tentang status ek0nomi keluarga dan rupa parasnya…”

Disebabkan perkara itu, svspek bert1ndak meny3rang mng­sa yang kebetulan sedang meme­gang sebiIah p1sau untuk me­netas lebihan benang pada seluar­nya.

Buat pIot k0non rumah mngsa kena r0mpak

Bagi menutup perbuatannya, svspek telah mengambil wang tunai dan telefon bimbit milik mamngsa bagi mencipta pIot ko­nonnya ins1den itu berm0tifkan samvn sebelum meIarikan diri dengan sebuah motosikal.

Myat mngsa yang berIumuran drah ditemui dalam keadaan tert1arap berhampiran katil ibunya, Zaini Musa, 55, yang terIantar ak1bat skit brah 0tak.

Svspek kini dir3man 14 hari dan k3s dis1asat mengikut Sksyen 302 Kanvn Kesksaan yang memperuntukkan hukvman m4ti jika sab1t kesaIahan.

Sumber: Kosmo Online (Mohd Azli Adlan), omm

Be the first to comment on "Dkwa Arwh PerIi Pasal Rupa Paras, Antara Pvnca Svspek Bnuh Surya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*