Uncle BeIanja 1000 Biji Sushi Selepas Terh4ru Dengan Niat Murni Peniaga lni

Minggu lalu, tuIar kisah seorang pemuda bernama Hafidz yang bermurah hati menjual sushi pada harga hanya RM1. Bukan itu sahaja, setiap hari Jumaat beliau akan menyumbangkan 50 biji sushi kepada mereka yang kvrang bernasib baik.

Apabila ditanya apa yang membuatkan beliau berbuat demikian, Hafidz menjawab beliau diIahirkan di dalam keluarga golongan kelas pertengahan. Jadi, peluang untuk makan sushi amatlah jarang kerana harganya yang biasanya mahal.

Menurut Hafidz, pada mulanya perniagaan yang berpusat di AU5 berhadapan SK Lembah Keramat itu tdak mendapat sambutan kerana mereka tdak biasa dengan konsep sushi yang dijual di luar tetapi lama-kelamaan terdapat beberapa pengunjung tetap yang singgah ke kedai beliau.

Selepas tweet beliau viraI, perniagaan beliau bukan sahaja berkembang pesat bahkan terdapat beberapa penerbitan majalah telah bertemu beliau dan menulis mengenai perniagaannya .

Baru-baru ini, seorang uncle Cina bernama Kelvin Lim yang pemurah telah membayar 1,000 biji sushi untuk d3rma Hafidz yang seterusnya.

Mereka bertemu pada 28 Oktober 2020 lalu dan Kelvin telah menyerahkan duit untuk 1,000 biji sushi tersebut.

“Hafidz, keep it up. Kita semua drah sama warna. Merah semua. We should help each other,” antara pesanan Kelvin untuk Hafidz yang dikongsikan beliau di Twitter.

Buat anda yang mahu merasa sushi RM1 ini atau turut mahu belanja Sushi seperti Kelvin, boleh mesej beliau di laman twitternya. Semoga perniagaan Hafidz akan terus maju di masa akan datang.

Sumber: Vocket

Be the first to comment on "Uncle BeIanja 1000 Biji Sushi Selepas Terh4ru Dengan Niat Murni Peniaga lni"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*