“Kalau Tak Kuat Baik Jangan..” – Kerbau Kejar Anaknya Yang DiambiI Orang

PertaIian di antara ibu dan anak adalah saIah satu hubungan yang paling kuat di alam ini. Setiap ibu pasti akan merasa sayang terhadap anak-anaknya dengan begitu kuat bahkan sifat ini tidak hanya didapati dalam diri manusia bahkan haiwan juga turut memilkinya.

Tdak terkecuali dengan sebuah video ini yang tuIar di laman akaun Twitter iaitu @anthraxxx dimana terdapat seekor kerbau yang dilihat sedang mengejar pembonceng motorsikal. Menerusi video perk0ngsian itu, anaknya telah diambiI oleh dua orang lelaki terb4bit.

“Ibu kerbau mengejar anaknya yang dibawa Iari di India”, kata pemilik akaun terbabit. Ekoran daripada itu, ibu kerbau tersebut telah mengejar motorsikal berkenaan untuk mendapatkan semula anaknya. Kejadian itu sempat dirakam oleh saIah seorang individu dan dipercayai telah berlaku di negara India.

Apabila melihat keadaan itu, rata-rata warga netizen berasa sed1h dengan situasi berkenaan di samping ada yang turut berasa kasihan dengan nasib kerbau terbabit. Posting yang berdurasi selama 25 saat itu telah mencvri tumpuan ramai sehingga menerima sebanyak 2069 tont0nan umum menerusi laman akaun Twitter berkenaan.

“Tiba-tiba mata aku berk4ca…”

“Ni kelakar dan sed1h dalam masa yang sama…”

“Aduh…”

Kredit: HCL

Be the first to comment on "“Kalau Tak Kuat Baik Jangan..” – Kerbau Kejar Anaknya Yang DiambiI Orang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*