Sempat Jumpa Sebelum Nenek Pergi, Kemudian Atuk Pula Menyusul Pada Malam Hari

Pemerg1an ahli keluarga buat selama-lamanya dalam hidup merupakan satu momen yang sangat sed1h dan perasaannya tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Itu lah perasaan yang dialami oleh Atinsyu_ sekeluarga selepas kehiIangan dua insan tercinta.

Cinta hingga hujung ny4wa

Menerusi perk0ngsian di Twitter, Atin menyifatkan arwah datuk dan neneknya merupakan cinta hingga hujung ny4wa kerana kedua-dua arwh telah berkongsi hari lahir yang sama iaitu 4 Februari dan telah menghembuskan nfas terakhir juga pada tarikh yang sama iaitu 3 November 2020.

Menurut sumber daripada Kosmo, arwh neneknya yang dikenali dengan nama Wan Zainun Wan Chik telah mninggaI dunia ak1bat brah usvs. Namun dalam tempoh 15 jam kemudian, arwh datuknya iaitu Wan Yahya Wan Husein pula telah menghembvskan nfas terakhir.

Atuk sempat jumpa nenek’

Menceritakan kembali kisah itu, Atin memaklumkan arwh neneknya seorang wanita dan isteri yang sangat kuat dan bertanggungjawab. Arwh tdak pernah mengeIuh apabila perlu menjaga suaminya yang terIantar sak1t malah walaupun sedang mender1ta, arwh sangat tabah dan saling menjaga antara satu sama lain.

Menurut Atin, arwh datuknya itu sempat bertemu dengan si isteri (nenek) buat kali terakhir sebelum si isteri pergi buat selama-lamanya. Namun siapa sangka, pada malam hari, dia pula menyusul ‘pergi’ menemani isteri tersayang.

Segala urusan dipermudahkan

Kenangan gambar arwh atuk dan nenek

‘Terima kasih atas doa dan bntuan’

Sementara itu, Atin meluahkan rasa syukur dan berterima kasih kepada orang ramai yang tidak henti-henti memberi kata semangat, segala bantuan serta doa buat mereka sekeluarga.

Sumber: Atinsyu_, Kosmo via oh bulan

Be the first to comment on "Sempat Jumpa Sebelum Nenek Pergi, Kemudian Atuk Pula Menyusul Pada Malam Hari"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*