Reb4h Ketika Sujud, Wanita Dijemput lIahi Ketika SoIat Sunat

Apabila tibanya waktu kem atian seseorang, tidak akan lambat atau cepat walau sesaat pun. Sebagai umat Islam, kita mahukan pengakhiran hidup dalam husnul khatimah, tetapi semua itu bergantung kepada bagaimana kita menjalani kehidupan di dunia.

Baru-baru ini, pendkwah bebas PU Syed telah berkongsi satu video di saluran Y0utube miliknya yang memaparkan seorang jemaah wanita menngg4l dunia ketika mengerjakan solat dalam keadaan sujud. Berdasarkan tarikh yang tertera pada rakaman kamera pengawasan litar tertutup, kejadian berkenaan berlaku pada 25 januari lepas.

Menerusi kapsyen v1deo, PU Syed mendoakan wanita itu mendapat husnul khatimah selain menyifatkan pemerg1annya sebagai kema tian yang dicembvrui.

“Kem atian yang dicemburvi. Sedang solat qabliah Isyak dalam keadaan berwuduk, dalam masjid, dalam keadaan menutup avrat dan dalam bermasyarakat.

“Hebat. Semoga kema tian menjadi penjaran kepada kita. Cukuplah MATl itu sebagai peringatan daripada Allah,” tulis PU Syed.

Dijemput Tuhan dalam keadaan berdoa pada Pencipta Yang Maha Esa juga dalam keadaan berwuduk. Pengakhiran hidup yang indah…..Pemerg1an yang menjadi idaman insan namun hanya yang Terpilih melaluinya.. semoga pengakhiran hidup kita juga ketika berbuat amal kebaikan…

Sumber: Rakanmedianetwork

Be the first to comment on "Reb4h Ketika Sujud, Wanita Dijemput lIahi Ketika SoIat Sunat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*