BerehatIah Ank Syurga, Bby Lutfi K0rban Ke 290 C0VlD-19

Sandakan : Kanak-kanak lelaki berusia setahun dan mengh1dap sndrom d0wn menjadi antara mngsa terbaharu C0VlD-19 yang merupakan kem4tian ke 290 di Malaysia.

Mngsa Mohd Lutfi Roslan,1, yang sebelum ini mempunyai latar belakang peny4kit jntung berIubang dan hipotir0idisme, mninggaI dun1a di H0spital Duchess of Kent di Sandakan, Sabah.

Perkara itu did3dahkan Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah dalam sidang media harian perkembangan C0VlD-19 di Putrajaya, hari ini.

Apa yang berlaku sungguh memiIukan mngsa antara k0rban termuda C0VlD-19 dinegara ini.

Jnazah b4by Lutfi diuruskan oleh pengurusan Van Jen4zah Abam Botak yang turut memuat naik video disaat menguruskan jnazah an4k syurga ini.

Ank Syurga ..Tidakku sedar berlinang air mata bila melihat Ustaz Afif mengendong ank syurga ini ke f0rensik.

Bby Mohd Lutfi merupakan salah seorang daripada lapan mngsa yang men1nggal dun1a berkaitan C0VlD-19 yang diumumkan hari ini.

Tujuh mngsa lain adalah empat lelaki berusia antara 51 hingga 72 tahun dan tiga wanita berusia antara 55 hingga berusia 71 tahun.

Katanya, semua kemat1an direkodkan hari ini dilaporkan di Sabah.

Untuk rekod, b4yi perempuan berusia setahun dilaporkan m4ut di Sabah sebelum ini dan pada geIombang kedua C0VlD-19, mngsa termuda yang dijngkiti C0VlD-19 membabitkan b4yi berusia 12 hari.

Semoga keluarga bby Mohd Lutfi Roslan tab4h dengan apa yang men1mpa mereka yang maha esa lebih sayangkan b4by Lufti hanya setahun dia dipinjam buat keluarga ini moga ank syurga ini akan menarik ayah ibunya ke syvrga. Al fatihah

Sumber: MT

Be the first to comment on "BerehatIah Ank Syurga, Bby Lutfi K0rban Ke 290 C0VlD-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*