12 Tahun TinggaI Di Rumah Us4ng, Ustz Ebit Datang Dan Beri Rumah Baru Buat Nenek lni

Sentiasa pantas dalam membntu orang-orang yang memerlukan, Ustaz Ebit Lew sekali lagi dipuji oleh warganet kerana membntu seorang nenek yang hanya tinggal di sebuah bangsal kecil.

Melalui kirimannya semalam, Ustaz Ebit Lew telah sampai ke Tumpat, Kelantan bagi menz1arahi nenek tersebut yang dipercayai telah tinggal selama 12 tahun di situ.

Terbaru, Ustz Ebit Lew pagi ini berk0ngsikan mengenai proses pembinaan rumah baharu bagi untuk nenek yang berusia 70 tahun itu.

Alhamdulillah pagi ini dapat bantu bawa kayu, zink, dan keperluan buat rumah untuk nenek ini berumur 70 tahun. Makcik ini menang1s. Katanya setiap 12 tahun berdoa nak bagi ada rumah dan tempat solat sempurna jer.

Tang1sannya buat saya rasa seb4k sayu. Saya minta beliau doakan saya. Syukur tadi bersama Dila dan rakan yang lain dapat membantu makcik ini. Ya Allah tuhanku. Sedih rasanya.

Syukur dapat bantu bayarkan tukang dan siapkan barang buat rumah. Kerja dah dimulakan. InsyaAllah 10 hari ini boleh siap semuanya. Makcik ini gembira sangat. Beri juga sedikit sumbangan belanja tadi-ebitlew

Kredit: sk

Be the first to comment on "12 Tahun TinggaI Di Rumah Us4ng, Ustz Ebit Datang Dan Beri Rumah Baru Buat Nenek lni"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*