AjaI Balkish FrontIiner Ar Rahnu YaPEIM Diperjalanan Untuk Bertugas

Tampin: Perjalanan seorang wanita ke tempat kerjanya di Gemencheh, dekat sini, berakhir dengan trag3di apabila dia m4ut selepas kereta dipandu dihmpap pokok getah yang tvmbang, pagi tadi.

Dalam kejadian di Kilometer 5, Jalan Keru-Batu Belang, dekat sini, jam 8.20 pagi, m4ngsa, Nur Zalehan Balkish Abdul Majid, 27, yang merupakan Frontliner Ar Rahnu YaPEIM dalam perjalanan dari rumahnya di Taman Bukit Ria, di Tampin ke tempat kerja di Gemencheh.

M4ngsa disahkan men1nggal dunia oleh pasukan petugas kesihatan yang tiba di l

Iokasi kejadian sejurus mendapat maklumat mengenai kejadian itu.

Ketua PoIis Daerah Tampin, Superintndan Anuwal Ab Wahab berkata, Bilik Gerakan Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Tampin menerima panggilan dari Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia (JPBM) pada jam 9 pagi.

Katanya, anggota b0mba memaklumkan berlaku satu kemaIangan membab1tkan sebuah kereta dihmpap pokok di Jalan Dalam Kampung Keru iaitu satu kilometer dari jalan utama Tampin.

Sias4tan awal poIis mendapati, ketika mngsa memandu kereta di Jalan Dalam Kampung Keru, sudah dihempap sebatang pokok getah yang tvmbang.

Kejadian itu menyebabkan m4ngsa ters3pit di antara kereta dan pokok berkenaan.

Keadaan itu menyebabkan mngsa men1nggal dun1a di tempat kejadian,katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Beliau berkata, mngsa bekerja sebagai kerani di Ar Rahnu Cawangan Gemencheh.

Menurutnya, myat mngsa dibawa ke Unit F0rensik HospitaI Tampin untuk bdah s1asat bagi mengesahkan pvnca kem4tian.

Kes dis1asat sebagai m4ti mengejvt, katanya.

Sementara itu, Komander Operasi JPBM Tampin, Pegawai B0mba Kanan Mohd Helmi Ayob berkata, pihaknya menerima panggilan pada jam 8.26 pagi.

Beliau berkata, pihaknya mendapati sebatang pokok getah tvmbang menghmpap kereta m4ngsa dan mngsa tersepit yang menyebabkan keced3raan pada bahagian d4da.

Menurutnya, mngsa disahkan men1nggal dun1a di tempat kejadian oleh Pegawai Pervbatan.

Anggota kami mengambil masa 45 minit bagi mengeluarkan m4ngsa dengan menggunakan peralatan khas ‘Rescue Tools’ dan m4ngsa kemudian diserahkan kepada poIis untuk tindakan selanjutnya, katanya.Al fatihah.

Sumber: MT

Be the first to comment on "AjaI Balkish FrontIiner Ar Rahnu YaPEIM Diperjalanan Untuk Bertugas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*