Gigih Rentas Negeri Untuk SeIamatkan BAYl Yang Nak Dibvang

Pelakon Abby Abadi sememangnya cukup terkenal dengan misi kemanusiaannya dalam membantu menyeIamatkan b4yi dan menyerahkan kepada insan yang mahu mengambilnya sebagai ank angkat.

Terbaharu, Abby atau nama sebenarnya, Arbaiyah Abdul Manan, 43, berk0ngsi berita gembira apabila dapat menyelamatkan seorang lagi ba yi yang ingin di bvang di Kota Bharu, Kelantan.

B4yi tersebut kemudian diserahkan kepada bakal keluarga angkatnya di Kuala Terengganu, Terengganu.

“Alhamdullillah Syukur. Suami saya berjaya bawa kereta dari Kota Bharu 11.30 malam, sampai ke Kuala Terengganu pukul 1.30 pagi. Kuat betul kesayangan saya ni, saya mengantuk dah, tapi tidur-tidur ayam sahaja sebab pegang b4by kan.

“Berjaya memberi kebahagiaan kepada sepasang lagi pasangan yang belum dikurniakan ank walaupun sudah 10 tahun mendirikan rumahtangga,” katanya menerusi satu entri di Instagram.

Dalam posting tersebut Abby turut memuat naik gambar dirinya bersama pasangan tersebut.

Katanya, pasangan tersebut sudah berdepan sebanyak tiga kali masalah kegvguran.

“Tiga kali gvgur katanya tak ada rezeki. Terakhit, terasa sangat sebab dah enam bulan setengah. Tapi itulah, nak buat macam mana. Akhirnya Allah izinkan rezeki anak dengan jalan yang berbeza.

“Saya nasihatkan usahalah untuk susukan. Ambillah svntikan atau makan ubat asal b4yi dapat menyusu sekurang-kurangnya lima kali kenyang yea. Senang nanti bila besar,” ujarnya.

Di ruangan komen, rata-rata memuji tindakan Abby yang sanggup bersusah payah dalam membantu pasangan yang mengimpikan zvriat.

Sehingga kini, menurut Abby, dia sudah berjaya membantu lebih 30 pasangan untuk mendapatkan b4yi angkat.

Sumber : Gempak

Be the first to comment on "Gigih Rentas Negeri Untuk SeIamatkan BAYl Yang Nak Dibvang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*