TANGlSAN Murobbi Saat Urus SoIat Jnazah Diperjalanan Akhir Ank Didiknya Balkish

Rembau : Seluruh warga As Sofa khususnya Dato’ Syeikh Muhammad Fuad bin Kamaludin diselubungi kesed1han atas pemerg1an ke Rahmatillah saIah seorang anak didik As Sofa, Allahyrhamah Nur Zalehan Balkish binti Abdul Majid.

Almrhumah merupakan salah seorang pelajar generasi pertama Sekolah Tinggi Islam As Sofa Rembau,Negeri Sembilan, yang kemudiannya telah melanjutkan pengajian beliau ke Kolej Islam As-Sofa.

Sebagai tanda kasih dan sayang seorang Murabbi atas kesetiaan dan kesungguhan Almarhvmah bersama As Sofa, jen4zah beliau telah disolatkan sendiri oleh guru dan Murabbinya, Dato’ Syeikh Muhammad Fuad.

Suasana h1ba dan sed!h nyata begitu dirasai oleh Dato’ Syeikh Muhammad Fuad, sehingga beliau tdak dapat menahan air mat4nya ketika memimpin bacaan doa selepas solat jnazah.

Itulah adat dan kebiasaan bagi guru Murabbi ini yang begitu ikhlas dalam mendidik dan menguruskan urusan anak muridnya, tidak hanya terhenti kepada urusan sepanjang hayat mereka, malah sehingga ke saat kematian pun tetap diuruskan oleh Dato’ Syeikh Muhammad Fuad bin Kamaludin.

Jn4zah Almrhumah Nur Zalehan Balkis telah selamat disemad1kan di tanah perkburan Raudhah al Sofwah di Bukit 9, Rembau, Negeri Sembilan.

Almrhumah Nur Zalehan Balkis, 27 tahun, mninggaI dunia dalam satu kemaIangan ketika dalam perjalanan ke tempat kerjanya.

Seluruh warga As Sofa mengucapkan tkziah kepada ahli keluarga Almrhumah Nur Zalehan Balkish, Pemerg1an beliau amat dirasai.Al fatihah.

Credit As Sofa via MT

Be the first to comment on "TANGlSAN Murobbi Saat Urus SoIat Jnazah Diperjalanan Akhir Ank Didiknya Balkish"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*