Kem4tian Surya BakaI Terbela, Kertas S1asatan Hampir Siap

Kejadian pembnuhan kjam Siti Nur Surya Ismail, 19, hampir menemui jawapan setelah kertas sias4tan berhubung k3s tersebut akan dirujuk kepada pihak timbalan pendkwa raya (TPR), hari ini.

Menurut laporan BH Online, Ketua PoIis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud berkata, kertas sias4tan tersebut sudah siap lebih 90 peratus.

Kertas sias4tan hampir siap

Selain itu beliau berkata, unit selam pasukan poIis turut cuba mengesan barangan k3s dipercayai dibuang svspek di Sungai Telemong dekat Kampung Bukit Tadok.

“Kertas siasatan sudah hampir siap dan setakat ini, kira-kira 20 s4ksi dipanggil untuk membntu sias4tan. Snjata dipercayai digunakan dalam kejad1an itu juga telah ditemui di tepi lebuh raya di Telemong pada 4 November lalu…”

“Ahad lalu, kita menggunakan khidmat sembilan pegawai dan anggota Unit Selam Pasukan PoIis Marin Wilayah Tiga untuk mengesan barangan k3s yang dipercayai dibvang ke dalam sungai oleh svspek…”

Terdahulu, svspek utama k3s pembnuhan yang juga berusia 19 tahun telah mengaku membvang barang diambil dari rumah mngsa di lokasi tersebut.

Tempoh r3man juga dilanjutkan hingga Isnin depan oleh Maj1stret Engku Nurul Ain Engku Muda, bagi membntu sias4tan lanjut mengikut Sksyen 302 Kanvn Kesksaan kerana membnuh.

Sumber: BH Online (Zatul Iffah Zolkiply), omm

Be the first to comment on "Kem4tian Surya BakaI Terbela, Kertas S1asatan Hampir Siap"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*