Selangor Takde BekaIan Air Lagi, Ebit Lew Pantas Beri Bntuan Untk Kawasan Terjej4s

Bila sebut tentang bntuan, tdak dapat dinaf1kan, nama Ebit Lew pastinya menjadi sebutan. Apa yang pasti, bntuan yang diberikan oleh penceramah ini sangat pantas, bukan dengan cara tunggu dan lihat.

Contohnya ketika ini, beberapa kawasan di Selangor sekali lagi diIanda gangguan gara-gara pembvangan s1sa t0ksik dari syarikat durj4na. Mngsanya adalah rakyat Selangor sendiri, tak habis-habis dengan gangguan bekalan air. Dulu mungkin boleh buat jenaka lagi lsu ini, tapi rasanya sehingga ini, sudah meIampau sangat pencem4ran yang dilakukan.

Baru saja lagi Ebit memuatnaik gambar tentang proses pengagihan air buat beberapa kawasan di Subang. Menurutnya, sekitar 4 lori tangki air sudah pun digunakan untuk proses bntuan tersebut.

“Sayu rasa HATl bila Selangor diuji lagi tiada air. Malam ni terus order lori bawa air dan agihkan pada penduduk flat sekitar subang malam ni. Ada beberapa tempat lagi mesej saya”

“Dari siang uruskan. Walau dah malam ramai datang nak air. Tua muda pelbagai bangsa. Bawa baldi. Kami bagikan juga dalam 4 tank kecil supaya boleh bagi lebih dekat dengan blok,” kongsinya di laman Faceb0ok.

Bertabahlah wahai warga Selangor, semoga ujian mendatang ini akan ada manisnya di masa hadapan.

Sumber: Ebit Lew, GP

Be the first to comment on "Selangor Takde BekaIan Air Lagi, Ebit Lew Pantas Beri Bntuan Untk Kawasan Terjej4s"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*