“KP Kesihatan Dah Buat Yang Terbaik, Sesuai Dengan Posisi Beliau” – Dr Zulkifli

Mnteri di Jabatan Perdana Mnteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri mempertahankan Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berikutan lsu ‘pnas’ di Dewan Rakyat semalam.

Sesuai dengan posisi beliau

Beliau menyifatkan Dr Noor Hisham adalah individu terpenting malah telah melakukan yang terbaik dan sesuai dengan posisi disandang dalam usaha memer4ngi pndemik C0VlD-19 di negara ini.

“KP Kesihatan adalah antara individu terpenting dalam usaha mem3rangi pndemik C0VlD-19. Saya yakin, kita semua bersetuju bahawa beliau perlu kekal sihat, bersemangat dan terus berjvang bersama-sama semua barisan hadapan demi maslahah Negara,” katanya.

Posting dikongsi Zulkifli menerusi laman Faceb0ok itu adalah reaksinya terhadap perbahasan Ahli Parlimen Bintulu, Datuk Seri Tiong King Sing yang mendkwa Dr Noor Hisham takvt m4ti selain tdak turun padang bagi meninjau perkembangan k3s C0VlD-19 di Sabah.

Tidak timbul isu “Takvt MATl”

Menerusi posting tersebut juga, beliau juga berk0ngsi kisah seorang sahabat Nabi Muhammad SAW, Abu Ayyub al-Ansari dan seorang tentera Islam ketika berp3rang men4wan kota Konstatinopel dengan jumlah tntera Rom yang amat ramai.

Zulkifli turut menjelaskan konsep kemat1an dalam Islam amat mudah dan yakin kem4tian akan menjengah pada bila-bila masa.

Hanya Allah SWT sahaja yang Hidup Kekal dan tdak m4ti. Hanya Dia Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa Yang Kekal Abadi. Muslim tdak takvt m4ti tetapi kami sentiasa digalakkan untuk mengingati ma ti.

“Apa yang kami risau dan takutkan adalah, adakah amalan kami cukup untuk menjadi bekalan bertemu Pencipta kita semua di alam sana?,” tambahnya.

Sumber: Datuk Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri , kredit foto/Malaysia Sin Chew Daily via omm

 

Be the first to comment on "“KP Kesihatan Dah Buat Yang Terbaik, Sesuai Dengan Posisi Beliau” – Dr Zulkifli"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*