Myat Svspek Yg Iarikan Mitsubishi Navara Ditemui Repvt Dan Kering

Hulu Terengganu: Myat leIaki ditemui dalam sebuah pacuan empat roda di ladang kelapa sawit di Kampung Cherang Nibung, Ajil, jam 5 petang, hari ini.

Ketua PoIis Daerah Deputi Super1ntendan Mohd Adli Mat Daut berkata, m4yat lelaki berusia 31 tahun dipercayai penag1h itu ditmui penternak lembu berusia 50 tahun yang sedang mencari haiwan peliharaannya.

Katanya, ketika ditemui, myat terbabit berada di tempat duduk pemandu dalam keadaan repvt dan kering.

“Kita percaya m4yat lelaki berasal dari Kampung Tok Randok, Ajil, di sini, meningggaI dunia kira-kira tiga minggu lalu,” katanya pada sidang media di lokasi kejadian.

Katanya, poIis percaya si m4ti adalah svspek yang dibvru poIis bersabit k3s kecur1an sebuah pacuan empat roda jenis Mitsubishi Navara yang diIarikan dalam perkarangan Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Hulu Terengganu, tiga minggu lalu.

Katanya, kenderaan milik abang ipar svspek itu diIarikan ketika leIaki terbabit membawa svspek ke lPD untuk diserahkan kepada poIis berkaitan k3s penyaIahgunaan d4dah.

Bagaimanapun, ketika leIaki terbabit berada di dalam balai, svspek yang ditinggalkan dalam kenderaan itu bertindak meIarikan kenderaan terbabit.

“K3s berkenaan dibuka untuk sias4tan mengikut Sksyen 379 Kanvn Kesksaan kerana cvri kenderaan,” katanya.

Beliau berkata, susulan penemuan myat Ielaki dan kenderaan terbabit, k3s berkenaan dianggap selesai.

Mohd Adli berkata, pihaknya masih menjalankan sias4tan dan setakat ini k3s dikIasifikasikan sebagai m4ti mengejvt.

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment on "Myat Svspek Yg Iarikan Mitsubishi Navara Ditemui Repvt Dan Kering"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*