“lnilah Menu Kami Sejak PKPB” – Ank Mcm Dah Mrajuk Makan Benda Sama

Wbak C0VlD-19 yang meIanda negara ternyata sedikit sebanyak memberi kesan yang besar kepada sebilangan rakyat. Ada yang terj3jas dari segi pendapatan apabila syarikat tdak lagi mampu membayar gaji pekerja.

Seperti perk0ngsian menerusi Page Masak Apa Hari Ni.. (MAHN) di Faceb0ok yang tuIar dan menyntuh hati ramai kerana setiap manusia diuji dengan ujian yang berbeza.

Mungkin kisah ini hanya secebis kisah rakyat, tetapi boleh dijadikan renungan supaya kita sentiasa bersyukur dengan setiap rezeki yang dikurniakan Tuhan kepada kita.

Tahap ujian kita lain-lain

Tahap ujian kita lain-lain sis. Bersyukurlah selagi diberi nikmat yang dinamakan ‘kehidupan’… Ini lah menu kami setiap hari sejak krajaan umum PKPB bulan lepas.

Diberhntikan kerja dan hiIang sumber pendapatan

Terpksa diberhntikan kerja dan hiIang sumber pendapatan harian. Alhamdulillah mujur ada juga hidangan untuk makan pagi dan malam.

Anak-anak macam dah mer4juk sebab dah hari-hari makan nasi goreng ni.. biasa lah budak-budak kan.. tapi saya berusaha ajar anak supaya tetap bersyukur dengan rezeki yang Tuhan bagi.

Keropok dan kulit ayam hasil pemberian kedai makan

Tak ada ayam atau daging pun tak apa. Ada keropok dan kulit ayam (hasil pemberian sebuah kedai makan) pun dah cukup sedap.

InsyaAllah bila dah boleh kerja lepas PKPB ni kita makan ayam KFC pulak ye anak-anakku.. tapi bila anak cakap nasi goreng mama ni paling best atas muka bumi, terus hilang letih dan sedih. Doakan kami sekeluarga kuat ye.

Sumber: Mya Saraa via Masak Apa Hari Ni.. (MAHN) via SK

Be the first to comment on "“lnilah Menu Kami Sejak PKPB” – Ank Mcm Dah Mrajuk Makan Benda Sama"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*