Pesak1t C0VlD-19 P4rah Selepas Trjun Dari Tingkat 6 H0spitaI

Kota Kinabalu: Seorang leIaki yang menerima raw4tan ak1bat mengh1dap knser dan pos1tif C0VlD-19 di H0spital Wanita dan Kanak-Kanak Sabah (HWKKS), di sini, sejak beberapa hari lalu, diIaporkan terjvn dari tingkat enam hospitaI berkenaan, malam ini.

Dalam kejad1an kira-kira 8 malam itu, mngsa berusia 64 tahun terb4bit terseIamat selepas tersngkut di bumbung tingkat tiga h0spital berkenaan.

Ketua PoIis Daerah Kota Kinabalu As1sten Komisioner Habibi Majinji berkata, sias4tan awal mendapati, mngsa ditempatkan di h0spital berkenaan selepas didapati mengh1dap penyak!t knser dan pos1tif C0VlD-19.

Katanya, mngsa dipercayai tertekan sebelum mengambil keputusan berkenaan, namun poIis masih menjalankan sias4tan lanjut bagi mengenal pasti punca sebenar kejadian.

“Mngsa yang p4rah ak1bat kejadian itu kemudian dibawa turun oleh pasukan Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) yang tiba di lokasi kejadian selepas menerima panggilan kecem4san.

“Mngsa kini dir4wat di h0spital sama dan sias4tan lanjut akan dijalankan termasuk mengambil keterangan mngsa,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Sementara itu, Ketua Balai B0mba dan Penyelamat (BBP) Lintas Agustavia Joe Guasi berkata, pihaknya menerima panggilan kecem4san pada 8.22 malam berhubung kej4dian itu.

Katanya, sepasukan 15 anggota dan pegawai dari Balai B0mba Lintas dan Balai B0mba Kota Kinabalu dikerah ke lokasi kejad1an untuk membntu menyelamatkan mngsa.

“Pasukan b0mba seterusnya menjalankan operasi menyelamatkan mngsa sebelum diserahkan kepada pihak h0spital untuk tndakan selanjutnya,” katanya.

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment on "Pesak1t C0VlD-19 P4rah Selepas Trjun Dari Tingkat 6 H0spitaI"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*