Daus Ank Yang Baik, AjaInya Di Jalan Pulang Berniaga Air Soya

Shah Alam : Permerg1an piIu remaja 15tahun yang meninggaI dun1a dalam kemaIangan nger1 malam tadi dijalan kebun mengundang piIu keluarga dan insan insan yang mengenali arwh.

Mohamad Firdaus Hakimie Zakaria, 15, anak sulung dalam keluarga ini seorang ank yang baik dan peramah berkerja sampingan sebagai penjual air soya bersama rakannya di cuti sekolah akibat PKPB ini.

Malam tadi diperjalanan pulang motosikal Y15nya telah terIibat kemaIangan ng3ri bertembung Yamaha LC yang ditunggang permuda berusia 21 tahun yang menyebabkan kedua dua motosikal tersebut hancvr.

Keluarga arwh menaf1kan Daus berIumba dia bukan seperti ini mungkin kedua kedua bertembung mengelak sesuatu ak1bat jalan yang agak gelap.

Sinar Harian meIaporkan Dua lelaki termasuk seorang remaja m4ut apabila motosikal ditunggang mereka bertembung dalam kemalangan di Jalan Kebun arah Shah Alam ke Banting, semalam.

Kedua-dua mngsa dikenali sebagai Muhamad Danel Yusuf Abu Hassan, 21, dan Mohamad Firdaus Hakimie Zakaria, 15, m4ut di tempat kejadian ak1bat keceder4an prah di anggota b4dan.

Ketua PoIis Daerah Shah Alam Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, dalam kejad1an jam 8.20 malam, Muhamad Danel Yusuf menunggang motosikal Yamaha 135LC manakala Mohd Firdaus Hakimie menaiki Yamaha Y15 bertembung di Jalan Kebun.

Kedua-dua mereka dipercayai bertembung berdasarkan kesan ker0sakan di bahagian hadapan motosikal yang ditunggang mereka.

Mngsa yang parah disahkan meninggaI dunia di lokasi kejad1an dan jnazah dihantar ke H0spital Shah Alam untuk bdah si4sat, katanya dalam kenyataan media, hari ini.

Beliau berkata, orang ramai yang melihat kejad1an boleh tampil menyalurkan maklumat dengan menghubungi Inspekt0r Zulkifli Ab Razak di talian 019-4475767.

Semoga keluarga arwh Daus dan Danial tabah dengan apa yang berlaku apa yang berlaku sungguh mengejutkan bila dilihat keadaan kedua dua motosikal hncur ak1bat kemaIangan tersebut. Al fatihah.

Sumber: MT

Be the first to comment on "Daus Ank Yang Baik, AjaInya Di Jalan Pulang Berniaga Air Soya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*