Kegembiraan Berbasikal Baru Hanya Sketika, Adik Syirah Iemas Di Parit Tepi Rumah

Bagan Datuk : Seorang kanak kanak berusia 5tahun meninggaI dvnia ak1bat Iemas setelah terjtuh didalam parit ditepi rumahnya petang semalam.

Melalui faceb0ok Datuk Shahrul Yahya dia memuat naik kisah piIu atas apa yang men1mpa arwh adik Syirah.

“Tak boleh nak st0p nangis, Ibubapanya baru belikan dia basikal kelmarin dia seronok sangat dia naik basikal ke hulu ke hilir dengan kawan kawannya hingga lah tr4gedi men1mpa dia terjatvh ke dalam parit di tepi rumahnya yg penuh air kerana air sedang pasang besar.

Jen4zahnya ditemui pukul 6.30 petang semalam, dpd Kg Tebok lmam Tasir Anak syurga Allahyrhamah Nurinsyirah Sumayyah Nasaruddin (Che Ngah ) berusia 5 tahun 3 bulan telah selamat dikebvmikan selepas solat zohor di Tanah Perkburan lslam Selekoh.

Arwh adik Syirah merupakan pelajar pra sekolah SK Sg Tiang Darat, Ya Allah kalau Kau berikan aku pilihan ambillah ny4wa aku daripada Kau ambil ny4wa ank yg tdak ber0sa ini.

Namun qada dan qadar Mu pasti ada hikmah ya Allah walau payah utk kami menerimanya. Kpd Che Ngah & isteri serta anak anak kelu Iidah saya utk berkata berkata melainkan sabar dan redhalah walau pun saya sendiri tidak tahu bagaimana nak melakukannya apatah lagi kalian sekeluarga.

Terima kasih berkongsi dukung Syirah ke pvsaranya tadi, sama sama kita cari keredhaan Allah utk kita bertemu dgn Syirah di syurga walau saya tidak layak mendudukinya, Kita doakan r0h ank syurga ini dicucuri rahmat Allah swt. Amin ya rabbal alamin.”

Sama sama kita doakan r0h anak syurga ini dicucuri rahmat Allah swt dan keluarganya tabah dan kuat dengan apa yang berlaku kegembiran hanya seketika yang maha esa lebih sayangkan arwh adik Syirah. Al fatihah.

Credit: Fb YB Dato Shahrul Yahya.

Be the first to comment on "Kegembiraan Berbasikal Baru Hanya Sketika, Adik Syirah Iemas Di Parit Tepi Rumah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*