6 Bulan Tiada Pndapatan, Ebit Lew Sbak Driver Van Skolah Mnta Bntuan

Ustaz Ebit Lew bukanlah satu nama yang peru diperkenalkan lagi. Melakukan kerja amal dengan memberikan bntuan kepada mereka yang mengalami kesvsahan membuatkan seluruh rakyat Malaysia menyayangi beliau.

Kali ini, pendakwah muda tersebut telah memberikan bntuan kepada pengusaha van sekolah selepas pendapatan mereka terj3jas teruk susulan penutupan sekoIah disebabkan Perintah Kawalan Pergerakkan Bersyarat (PKPB).

Sumbangan buat pemandu van sekoIah

Menerusi perk0ngsian Ebit Lew di media sosial miliknya, dia berasa seb4k apabila ada pemandu van sekolah meminta bntuan kepadanya disebabkan ujian yang dilalui ketika ini.

6 bulan tiada pendapatan

Ebit Lew juga telah menghadiahkan 250 bungkus barangan dapur kepada para pemandu dan ada sebahagian mereka diberikan sedikit smbangan duit belanja.

Beliau mengakui seb4k apabila para pemadu van sekoIah mengadu yang pendapatan mereka terj3jas tervk kerana hanya 6 bulan sahaja memperoleh mata pencarian dan 6 bulan selebihnya tiada langsung kerana peUajar tdak ke sekoIah.

Terh4ru dengan bntuan Ebit Lew

Susulan daripada perk0ngsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan memuji tindakan mulia yang dilakukan.

Mereka juga mengakui terh4ru di atas keprihatinan pendakwah berusia 35 tahun itu yang sentiasa menjaga kebajikan mereka yang mengalami kesvsahan.

TuIar di Twitter

Ada juga warganet yang memuat naik gambar-gambar semasa Ebit Lew mengedarkan bntuan di Twitter dan mendapat ribuan tanda suka dan perkongsian semula di media sosial tersebut sebagai tanda menghargai usaha murni beliau.

Sumber: omm

Be the first to comment on "6 Bulan Tiada Pndapatan, Ebit Lew Sbak Driver Van Skolah Mnta Bntuan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*