Cikgu Sanggup Berhujan Hantar Kerja SekoIah Untuk Murid2 Belajar Dirumah

Penutupan sekolah disebabkan berlangsungnya Perintah Kawalan Pergerakkan Bersyarat (PKPB) yang dikuatkuasakan semula beberapa minggu lepas tentunya memberi kesan pembelajaran kepada pelajar yang bakal menduduki peperiksaan besar.

Pastinya yang paling khuatir ketika ini adalah para guru kerana bmbang anak-anak murid tercinta tidak dapat fokus dalam mengulangkaji pelajaran.

Hantar bahan belajar buat 38 murid SPM

Jadi, menerusi satu perkongsian di Faceb0ok oleh seorang pengguna, dia telah memuat naik kewibawaan isterinya yang juga seorang guru dalam memastikan para pelajar tdak keciciran.

Guru tersebut sanggup meredah hujan lebat semata-mata untuk menghantar bahan belajar buat pelajarnya yang bakal menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Tetap bersemangat walau hujan lebat

Menurut Wan Ridhuan Muhammad, isterinya tetap gigih menghantar bahan pembelajaran walaupun dalam keadaan hujan lebat di beberapa perhentian yang sudah di tetapkan olehnya.

Dia dan isteri menanti di tujuh perhentian agar wakil pelajar boleh mengambil bahan belajar dan diedarkan kepada rakan di kawasan perumahan yang sama.

Mulianya hati cikgu

Perkongsian yang dibuat oleh sumber itu benar-benar menyentuh hati pengguna media sosial kerana melihat kegigihan seorang guru demi memastikan anak-anak muridnya tidak ketinggalan.

Mereka juga mengucapkan terima kasih dan syabas diatas usaha murni ini kerana bersemangat membantu pelajarnya berjvang menghadapi SPM kelak.

Salute dengan cikgu!

Sungguh murni jalankan amanah.

Semoga jadi semangat untuk anak2 berjvang

Kredit: omm

Be the first to comment on "Cikgu Sanggup Berhujan Hantar Kerja SekoIah Untuk Murid2 Belajar Dirumah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*