Suami Sendiri Bertugas Jaga RoadbIock, D0ktor Teruja Siap Dapat Love

Bagi segelintir pemandu, tidak dinafikan pasti mengalami perasaan bimbang apabila melalui sekatan jalan raya (SJR) kerana takvt dit4han oleh anggota poIis.

Bagaimanapun berbeza pula dengan apa dilalui wanita ini, Dr Farzana Abdullah kerana ‘terserempak’ dengan suaminya yang juga seorang anggota poIis yang sedang bertugas menjaga SJR.

D0ktor pervbatan itu sempat merakam aksi suaminya Mohd Haniff yang melakukan simbol hati dengan kedua-dua belah tangannya sebelum dikongsi di laman Faceb0ok.

“Abang poIis bagi heart la kat kita hahaha auchh haha macam ni la bila wife d0ctor husband poIis. Bertembung tepi jalan macam ni je la haha.

“Take care my husband. Jangan m4rah na kita main phone sekejap je ni nak rakam. Jarang2 boleh rakam moment ni haha,” tulisnya.

Menurut laporan mStar Online, Dr Farzana berkata ketika itu dia dalam perjalanan pulang ke rumah di Kulim dari tempat kerja di Klinik Kesihatan Seberang Jaya.

Suami tak tahu saya nak lalu dan saya pun tak tahu yang suami saya kerja roadbl0ck hari tu. Sebab tugasnya berubah-rubah, sekejap ronda motor atau MPV, sekejap jaga balai. Jadi tak sangka jumpa dia,” katanya.
D0ktor berusia 29 tahun itu berkata, itu adalah kali pertama dia berjumpa suaminya sepanjang pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Selain itu, Dr Farzana menjelaskan dia tdak bermain telefon bimbit ketika memandu malah tiada niat menularkan video tersebut sebaliknya hanya berkongsi sebagai kenangan.

“Ada terbaca komen-komen yang kurang OK, cakap poIis tak saman pula main telefon. Saya harap salah faham itu dapat dirungkaikan,” kata ibu kepada dua cahaya mata ini.

Tambahnya, dia mengakui berdepan pelbagai cabaran terutama untuk meluangkan masa bersama keluarga apatah lagi memiliki pasangan yang juga petugas barisan hadapan.

Sumber: Farzana Abdullah , mStar Online (Shuhaniza Said)

Kredit: omm

Be the first to comment on "Suami Sendiri Bertugas Jaga RoadbIock, D0ktor Teruja Siap Dapat Love"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*