TinggaIkan Ank Dalam Kereta, Bapa Nekad Trjun Iombong

Di Ipoh, Perak, seorang lelaki berusia 41 tahun didkwa telah terjvn ke dalam sebuah lombong gara-gara ingin meIoloskan diri daripada dit4han oleh pihak poIis. Lebih mengejvtkan apabila mengetahui svspek terg4mak meninggaIkan ank lelakinya di tepi Iombong itu.

Terjvn lombong, tinggaI ank

Menerusi laporan yang dipetik daripada Sinar Harian, svspek dipercayai telah dik3jar oleh pihak poIis selepas mereka melihat tingkah laku svspek yang mencur1gakan ketika memandu kereta jenis Proton Saga di Jalan Sultan Azlan Shah. Oleh hal yang demikian, pasukan peronda poIis (MPV) telah meminta svspek memberhentikan kenderaan.

PoIis meminta kenderaan diberhentikan, namun svspek bertndak memecut laju dan memaksa anggota mengekorinya sehingga kereta tersebut berhenti jalan m4ti di Jalan Cenderawasih. Svspek kemudiannya nekad meIarikan diri dengan terjvn ke dalam lombong.

Menurut Ketua PoIis Daerah Ipoh, As1sten Komis1oner A Asmadi Abdul Aziz berkata, pihak poIis dengan bntuan Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) dan penduduk kampung telah bersama-sama mencari svspek yang meny0rok di dalam lombong berkenaan. Namun, selepas empat jam, svspek yang meny0rok dan bernafas di sebalik pokok keladi bunting akhirnya telah berjaya dibawa keluar.

Sebulan tinggal dalam kereta

Svspek yang mengalami keced3raan telah dihantar ke h0spital untuk mendapatkan rwatan. Hasil daripada pemeriksaan mendapati terdapat alat ganti kereta dan motosikal yang dipercayai merupakan barang yang dicvri. Difahamkan, seorang kanak-kanak lelaki berusia sembilan tahun yang juga merupakan ank svspek turut berada di dalam kereta terb4bit.

PoIis telah mermpas sport rim kereta dan motosikal, alternator, komponen enjin serta kereta Proton Saga tersebut.

Menurut sumber, kedua-dua beranak ini sudah tinggal di dalam kereta terbabit selama sebulan. Sementara itu, kanak-kanak terbabit telah dihantar kepada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM). K3s dis1asat mengikut Sksyen 186 dan Sksyen 411 Knun Kesksaan.

Sumber: Sinar Harian

Be the first to comment on "TinggaIkan Ank Dalam Kereta, Bapa Nekad Trjun Iombong"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*