“Hidung KeIuar D4rah, Jntung Terhenti” – Remaja 16 Tahun MningggaI Dunia Ak1bat Makan Cornd0g BASl

Seorang remaja lelaki berusia 16 tahun mningggal dunia ak1bat keracvnan makanan yang dipercayai berpunca dari cornd0g. Menerusi perk0ngsian seorang wanita dikenali sebagai Zaridah Salleh, jirannya mengalami mvntah-mvntah dan c1rit b1rit yang teruk didkwa selepas memakan cornd0g yang dibeli daripada car boot sale.

MeningggaI dunia ak1bat keracvnan makanan

Assalamualaikum kepada warga car boot sale. Kalau makanan tak habis jual hari ini, lebih baik sedekah atau jual dengan harga murah, janji balik modal. Jangan di jual esoknya terutama cornd0g. Saya agak hari sabtu hujan lebat siap ribut lagi. Tak boleh niaga, simpan jual hari Ahad.

Penangannya satu family beli 4 cornd0g. Satu kakaknya makan kerat dan rasa lain. Kakaknya buang kulit tinggal hotd0g dan cheese, makan sikit tak jadi juga sebab tak sedap. Disambung adik bongsu makan sikit, still rasa tak sedap. Datang si abang kepada yang bongsu makan kesemua tiga lagi cornd0g.

Dkwanya, ak1bat memakan cornd0g tersebut, ketiga-tiga adik beradik mengalami mvntah dan c1rit b1rit yang tervk. Lebih membimbangkan lagi apabila si abang yang menghabiskan baki cornd0g turut mvntah sehingga tdak sedarkan diri. Dia dikejarkan ke h0spital dan menjalani raw4tan lanjut namun masih tiada respon.

MninggaI dunia

Tolong doakan sahabat saya baru je mninggaI dunia pukul 10 lebih tadi ak1bat keracvnan makanan. Dah seminggu k0ma, tiba-tiba mak saya dapat panggilan dari mak dia mengatakan bahawa dia sudah tak ada.

Selepas seminggu k0ma di w4d, remaja tersebut didkwa sudah mninggaI dunia oleh rakan sekolahnya. Di ruangan komen rata-rata bersmpati dengan nasib menimpa keluarga tersebut. Tak kurang juga yang meminta agar pihak penjual bertanggungjawab atas ins1den ini.

Sumber : Zaridah Salleh, ohbulan

Be the first to comment on "“Hidung KeIuar D4rah, Jntung Terhenti” – Remaja 16 Tahun MningggaI Dunia Ak1bat Makan Cornd0g BASl"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*