3 Beradik lni Masih Belum Tahu lbu Mereka Sudah MningggaI Dunia

Pasir Gudang : Saya masih tidak menceritakan kisah sebenar yang men1mpa arwh Nurulain setiap kali anak bongsu bertanyakan di mana ibunya, kata Esah Buang, 63.

Esah adalah ibu kepada Nurulain Md Rasol, 27, yang m4ut dalam kemaIangan jalan raya di Kilometer 34 Lebuhraya Pasir Gudang kelmarin.

Esah berkata, setiap kali cucunya bertanyakan di mana ibunya, dia akan memberitahu ibu mereka sedang s4kit dan mengambil ub4t di h0spital, tidak lama lagi akan balik selepas sembuh.

Allahyrhamah Nurulain yang merupakan ibu tunggaI meninggaIkan tiga cahaya mata iaitu Siti Aishah Abdullah, 10, Muhammad Rayyan Rafiuddin, 8, dan Muhammad Firdaus Mikail, 3, yang kini dijaga ibu dan bapanya, Md Rasol Jali, 71.

Menurut Esah, semasa kemaIangan Allahyrhamah dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Kampung Sentosa di sini selepas bertemu rakan.

Tidak sanggup berp1sah dengan mereka kerana sejak kecil kami sudah menjaganya, katanya.

Esah berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas menerima lawatan Exco Kerja Raya Pengangkutan dan Infrastruktur Negeri Johor, Mohd Solihan Badri di rumahnya hari ini.

Menerusi lawatan tersebut, Mohd Solihan menyampaikan svmbangan wang tunai daripada Selia Selenggara Selatan Sdn Bhd iaitu syarikat konsensi yang menyelenggarakan jalan Persekutuan di seluruh Johor dan TETO Engineering Sdn Bhd yang menyelenggarakan jalan negeri.

Dalam kejad1an pada jam 6.45 petang, Nurulain yang membonceng motosikal ditunggang rakannya m4ut dalam kemaIangan di Kilometer 34 Lebuhraya Pasir Gudang.

Nurulain terjatvh selepas motosikal diboncengnya meIanggar lubang dan mengakibatkannya ced3ra p4rah di muka dan kepaIa sebelum meninggaI dunia di lokasi kejad1an.

Sementara itu, Md Rasol berkata, walaupun tidak lagi bekerja tetapi mereka sekeluarga masih mampu memelihara tiga beradik itu.

Tiga beradik itu akan tinggal bersama-sama anaknya yang lain di rumah tersebut dan bek4s suami Nurulain sudah berkahwin lain serta kini memiliki kehidupan sendiri. Al fatihah.

Kredit: MT

Be the first to comment on "3 Beradik lni Masih Belum Tahu lbu Mereka Sudah MningggaI Dunia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*