[VlDEO] “Ada Ank Tapi Jauh” – Tiada Bekalan Air Dan EIektrik, Suami Jaga lsteri Bvta Di Pondok Usang

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Itulah situasi yang dialami oleh pasangan suami isteri ini apabila mereka terpksa hidup dalam keadaan serba kekurangan. Mereka tinggal dalam satu rumah yang kelihatan sangat d4if sehinggakan tiada bekalan elektrik.

Suami jaga isteri bvta

Bismillah. Z1arah bulanan di Pondok Cinta Kali ini saya ambik video sikit untuk renungan kita bersama. Di pondok ini di didiami sepasang suami isteri yang sudah tua dan isterinya bvta. Apa yang saya nak sampaikan adalah nikmat kehidupan. Rasa sayang, mereka hidup bahagia, sama-sama susah dan senang hingga tua, isteri bersyukur apa yang ada. Mereka lebih bahagia dan tenang hidup di kawasan ini tanpa gangguan. Kadang-kadang kita hidup mewah tapi hati tidak tenang kerana terlalu c3mas memikirkan masa depan. Syukuri Nikmat, masa depan dan rezeki itu urusan Allah.

Menerusi perk0ngsian tersebut, Wan Uras Uda bersama beberapa individu lain telah melawat sepasang suami isteri yang hidup dalam keadaan serba kekurangan di Batang Ai, Sarawak.

Lebih menyed1hkan apabila mengetahui si isteri yang berusia dalam lingkungan 80 tahun itu mengalami c4cat penglihatan dan telah dijaga oleh suaminya. Walaupun begitu, itu bukan penghalang untuk mereka hidup bahagia. Pasangan ini hidup dengan penuh rasa kasih dan sayang.

Sed1hnya

Sementara itu, seorang pengguna Twitter, Joxxanna ada memuatnaik satu screenshot yang diambil dari Whatsapp St0ry mengenai pasangan suami isteri ini.

Dalam perk0ngsian itu memaklumkan bahawa kedua-dua mereka hanya tinggal dalam pondok yang d4if selain tidak mempunyai bekalan air dan elektrik. Malah mereka hanya bergantung dengan air sungai dan menggunakan kayu api untuk memasak. Difahamkan, anak pasangan ini tinggal di seberang sungai dan jaraknya agak jauh. Bukan itu sahaja, mereka juga mengalami kehidupan yang agak svsah.

Semua hidup svsah

Sumber: Wan Uras Yida, Joxxanna, oh bulan

Be the first to comment on "[VlDEO] “Ada Ank Tapi Jauh” – Tiada Bekalan Air Dan EIektrik, Suami Jaga lsteri Bvta Di Pondok Usang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*