Berhenti Dipuncak Karier, LeIaki Kerja Offshore Nekad Pulang Ke Kampung Jaga lbu SAKlT

Harta yang tidak ternilai bagi seorang anak adalah kedua ibu bapanya, tidak mungkin mampu untuk ditukar dengan segala emas dan permata sekalipun.

Sukar untuk digambarkan rasanya bila terpaksa menghadapi kehiIangan mereka buat selamanya.

Selagi masih ada kudrat tersisa, berbuat baiklah kepada mereka sementara mereka masih lagi ada di dunia ini.

Ramai anak-anak yang telah berk0rban segalanya demi berbakti kepada ibu bapa.

Termasuk Faisal Rahimi yang sanggup berhenti kerja demi menjaga ibunya yang mempunyai masaIah kesihatan.

Menerusi perkongsiannya di Faceb0ok, Faisal mengambil keputusan untuk menjaga ibunya kerana memikirkan tanggungjawabnya sebagai seorang anak dan menjalani amanah yang telah diberikan oleh arwh ayahnya.

Walaupun dalam keadaan ekonomi sekarang yang tidak menentu, Faisal tetap bertekad untuk berhenti kerja offshore dan pulang ke kampung bagi berbakti kepada syurganya.

Ikuti perkongsiannya di bawah ini.

Peng0rbanan berhenti kerja ambik keputusan jaga mak bukan semua orang boleh buat, aku tahu dalam kalangan kawan-kawan aku ada jaa yang lebih dari aku, orang giIa tak buat kerja giIa. Tambah-tambah musim kerja susah sekarang ni, takpa kerja boleh cari mak sorang tiada ganti. Walaupun kena beletiaq, itu normal. Adik mintak m4af mak walaupun tak seperti orang lain, kereta sendiri takdak, rumah sendiri takdak, apatah pasangan dan simpanan banyak. Tak apa mak, cukup untuk kita makan. Aku redha. Tanggungjawab, amanah arwh ayah bagi aku jalankan.

Be the first to comment on "Berhenti Dipuncak Karier, LeIaki Kerja Offshore Nekad Pulang Ke Kampung Jaga lbu SAKlT"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*