“Papa Dan Mama Sentiasa Rindukan Kamu” – Wajah Bby Tenang Seperti Tidur Saat Diuruskan

Shah Alam : Permerg1an mengejvt ank kesayangan yang baru berusia 2 bulan mengundang piIu buat pasangan suami isteri Al Amin dan Isterinya Salmila Nina.

Ank lelakinya yang berusia 2 bulan sedang tidur ketika terjaga ibunya cuba kejvtkan arwh namun tiada reaksi dari b4bynya itu dalam suasana cepat dia dan suami cuba bagi bntuan pernafasan namun gagaI.

Kisah sed1h ini dimuat naik Mr Wan Official melalui laman faceb0ok mereka, yang team mereka dipertanggungjawabkan untuk menguruskan jnazah ank syurga ini.

Pergi ank syurga berusia dua bulan meninggaIkan kedua ibu bapanya, Kami baru sahaja menyempurnakan pengkebvmian jen4zah ank syurga yang diberi nama Muhammad Al-Annas Ashraf Bin Al-Amin berusia 2 bulan.

Ank syurga ini mningggal dunia kerana jngkitan kvman di jntungnya setelah dibawa oleh kedua ibu bapanya ke h0spital Shah Alam, Sebelum disahkan mninggaI dunia ank syurga ini di dapati tdak bernafas ketika sedang tidur.

Kejad1an itu disedari oleh ibu bapa b4yi tersebut ketika mereka terjaga dari tidur pada jam 04.00 pagi semalam, Si ibu cuba memberi bntuan pernafasan cpr kepada b4yinya tetapi ank syurga itu tetap tdak memberi apa apa reaksi.

Lalu si bapa terus membawa anknya itu ke h0spital, Namun setelah tiba dih0spital ank syurga itu telah disahkan mninggaI dunia.

Keluarga ank syurga ini menetap di Sri Muda Shah Alam, Si ibu dan si bapa berasal dari Sandakan Sabah.

Kami mengetahui tentang info kemat1an ank syurga ini dari salah seorang rakan mereka, Kami hanya dapat urus jen4zah tadi kerana ank syurga ini perlu menjalani proses bed4h s1asat untuk mengetahui punca kem4tiannya.

Seperti yang dimaklumkan oleh pihak d0ktor punca kem4tian ank syurga ini disebabkan jngkitan kman dijntungnya, Jen4zah telahpun selamat dikebvmikan ditanah perkburan islam Sksyen 21 Shah Alam.

Lihat wajah ank syurga dalam gambar pertama yang saya kongsikan, Waj4hnya ten4ng sepert1 t1dur.

Tenang lah wahai si kecil bermain ditaman syurga, Permergan mu ibarat berakhirnya satu kegembiraan buat ibu bapa mu.

Tenang lah wahai si kecil bermain ditaman syurga, Permergian mu ibarat berakhirnya satu kegembiraan buat ibu bapa mu.

Tetapi kesed1han hari ini akan digantikan dengan kegembiraan yang lebih lagi kepada kedua dua ibu bapa bila tiba masanya nanti, Ini kerana ank kecil itu yang akan menarik tangan ibu bapanya ke dalam pintu syurga kelak.

Salam tkziah buat ibu bapa ank syurga ini, semoga mereka berdua tbah kehiIangan ank bongsu ini yang dipinjam yang maha esa selama 2 bulan kepada mereka dari yg maha esa. Al fatihah.

Credit Mr Wan Cai Official.

Be the first to comment on "“Papa Dan Mama Sentiasa Rindukan Kamu” – Wajah Bby Tenang Seperti Tidur Saat Diuruskan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*