Demi Cari Rezeki Kutip Pokok Paku Aji Utk DijuaI, Kimi M4UT Jtuh Gaung

Baling : Didalam keadaan sekarang apa sahaja kerja yang boleh mendatangkan rezeki akan dibuat walaupun terpaksa mengambil ris1ko.

Beginilah dengan seorang anak muda bernama Amir Hakimi baru berusia 22 tahun dia gigih memanjat gunung untuk mencari pokok paku aji yang amat digiIai ramai untuk dijadikan sebagai pokok hiasan.

Namun semalam nasibnya tidak berapa baik Kimi terjatvh ke g4ung ketika berada diatas gunung Gua Sireh.

Harian Metro seorang pemuda m4ut selepas jatvh ke dalam g4ung ketika mendaki Gunung Gua Sireh, dekat sini untuk mencari pokok paku aji, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira 11 pagi itu, m4ngsa Amir Hakimi Md Ali, 22, dari Kampung Padang Che Mas, Pulai dipercayai terj4tuh dari ketinggian 100 meter.

M4ngsa dikatakan ke gunung itu setiap hari untuk mencari pokok paku aji yang dijadikan hiasan halaman rumah untuk penggemar landskap untuk dijuaI.

Ketua PoIis Daerah Baling, Superintndan Syed Basri Syed Ali berkata, siasatan awal mendapati m4ngsa ke gunung itu bersama rakan sekampung dikenali Noh Othman, 32 tahun.

M4ngsa dipercayai terjatvh dari ketinggian 100 meter dan p4rah di kepaIa, serta disahkan men1nggal dun1a oleh pegawai kesihatan.

Kami menerima panggilan dari H0spital Baling (HB) mengenai kejadian pada jam 12.30 tengah hari, katanya.

Syed Basri berkata, m4yat di hantar ke Hospital Kulim (HK) untuk bed4h s1asat dan kes diklasifikasikan sebagai m4ti mengejvt dan tidak ada unsur jen4yah.

Semoga r0h Kimi tenang disana dia dijemput ilahi saat mencari rezeki yang maha esa lebih sayangkan dirinya semoga keluarganya tabah. Al fatihah.

Be the first to comment on "Demi Cari Rezeki Kutip Pokok Paku Aji Utk DijuaI, Kimi M4UT Jtuh Gaung"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*