“Abah Minta Maaf”, Ank SEDlH Baca Warkah Trakhir Ayah Sebelum MninggaI Dunia Ak1bat C0VlD-19

W4bak C0VlD-19 semakin mengg4nas di seluruh dunia kerana jumlah kemat1an bukanlah sedikit malah ribuan mngsa terk0rban tambah-tambah lagi di negara barat. Namun, di Malaysia juga tidak terlepas dengan k3s kemat1an yang semakin hari semakin meningkat angkanya.

Sudah pasti setiap kem4tian ak1bat jngkitan C0VlD-19 ini hanya boleh diuruskan oleh pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengikut prosedur yang ditetapkan. Saat inilah paling sed1h buat ahli keluarga. Saat terakhir berp1sah di dunia tidak lagi dapat berjumpa hanya pandangan dari jauh dan kiriman doa sahaja dapat diberi.

Perk0ngsian yang mervntun hati ini daripada salah seorang anak kepada mngsa k0rban pndemik ini meluahkan rasa sed1h dan lebih menjadikan mereka sed1h apabila ayahnya sempat meninggaIkan warkah untuk anak-anak tercinta.

Difahamkan, mngsa merupakan k3s kem4tian ke 325 yang diIaporkan semalam oleh pihak KKM.

Assalamualaikum wbt. Alhamdulillah .. alhamdulillah..

Selesai sudah semua urusan pengebvmian abah pagi tadi. Alhamdulillah sempat sampai dan jadi wakil keluarga tengok abah disimpan walaupun dari jauh. Alhamdulillah semua urusan pun Allah mudahkan.

Semoga Allah ampvnkan abah, beri kelapangan pada abah, dilepaskan dari sksa kbur, dimasukkan di kalangan orang2 beriman.

Nota ini yang paling terakhir sekali abah tinggal sebelum abah ditidvrkan pada isnin lepas. I cried everytime.

Bagi sesiapa yang mengenali abah, sesiapa yang abah saya berhvtang dengannya, mohon direct terus pada saya atau ahli keluarga yang lain.Doakan juga buat ahli keluarga saya yang lain yang masih lagi dir4wat dan dipantau di h0spital ipoh, semoga terus sihat dan selamat dari wbak ini InsyaAllah.

C0VlD-19 isn’t a j0ke guys. Follow SOP dan jaga jarak. Jaga diri, jaga keluarga.

P/s : Btw.. cuma saya dan suami dan sorang anak menakan sahaja yang tidak dijngkiti.. dan saya bukan penyebab mereka dijngkiti. ( Sebab berlegar-legar di Whatsapp kata saya punca).

Sumber: Fika Maira

Be the first to comment on "“Abah Minta Maaf”, Ank SEDlH Baca Warkah Trakhir Ayah Sebelum MninggaI Dunia Ak1bat C0VlD-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*