Abang Mnta M4af GagaI ToIong Adik, Terdvduk Ayh Iihat Jsad Ank Bongsu

Sungai Petani : Seorang kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun m4ti Iemas selepas terj4tuh ke dalam Iongkang di Taman Seraya, Pinang Tunggal, Tkam Batu di sini petang tadi.

Dalam kejad1an kira-kira pukul 2 petang itu, mngsa, Muhammad Danish Yusmadi dipercayai tergeIincir ke dalam Iongkang ketika sedang bermain dengan rakannya.

Mngsa kemudian dihanyvtkan air d3ras sebelum tersngkut di bawah simen penutup Iongkang.

Penduduk yang menyedari kejad1an bertindak cuba menyeIamatkan mngsa dengan mengeluarkannya dari Iongkang tersebut sebelum memberi bntuan pernafasan namun gagaI.

Maafkan abang adik, abang dah buat yang termampu untuk selamaIkan adik( cpr ).

Al-Fatihah, K3s Iemas dalam Iongkang di taman seraya tadi, Salam tkziah kepada keluarga mngsa.

Terima kasih kepada anggota b0mba penyeIamat yang bergandingan dengan Maf buat cpr tadi, abang Fauzi namanya.

Kepada yang terIibat dalam membntu mngsa,terima kasih diucapkan, Mngsa bagaimanapun disahkan meninggaI dunia sebaik tiba di H0spital Sultan Abdul Halim (HSAH) di sini.

Ibu mngsa, Siti Zubaidah Md. Zain, 47, berkata, sebelum kejad1an anak bongsu daripada empat beradik itu menonton televisyen sementara dia berada di dalam bilik untuk menunaikan solat Zuhur.

Sebaik selesai solat, saya dapati dia sudah tiada di dalam rumah dengan televisyen dan kipas angin dalam keadaan terpasang, katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Katanya, tidak lama kemudian rakan anaknya datang ke rumah memaklumkan bahawa Muhammad Danish Iemas di dalam Iongkang.

Saya bergegas ke tempat kejad1an dan mendapati beberapa orang penduduk berusaha membawa keluar ank saya dari Iongkang, ujarnya.

Menurutnya, Muhammad Danish merupakan seorang anak yang ceria dan manja yang mana kehiIangannya merupakan ujian yang sangat berat buat dia sekeluarga.

Ujian ini memang berat buat saya sekeluarga, namun semua ini adalah ketentuannya yang perlu kami terima dengan reda, katanya.

Tambahnya, jnazah Muhammad Danish Yusmadi masih berada di Jabatan F0rensik HSAH untuk dibed4h s1asat.

Jn4zah akan dibawa pulang ke Kampung Paya Kota Kuala Muda sebaik sahaja urusan bed4h siasat selesai untuk dikebvmikan, katanya.

Sementara itu, Timbalan Ketua PoIis Daerah Kuala Muda, Superintendan Shamsudin Mamat ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan k3s diklasifikasikan sebagai m4ti mengejvt. Al fatihah.

Kredit: MT

Be the first to comment on "Abang Mnta M4af GagaI ToIong Adik, Terdvduk Ayh Iihat Jsad Ank Bongsu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*