LeIaki M4ut Selepas Alat Pemadam APl MeIetup Depan Rumah

Sungai Petani: Lelaki m4ut selepas pemadam APl kereta yang diletakkan di hadapan rumahnya di Bandar Puteri Jaya, di sini, hari ini, meIetup dan terkena pada kaki, paha dan lengan kirinya.

Dalam kejadian jam 1.15 tengah hari itu, mngsa yang berusia 43 tahun ditemui terbar1ng oleh isterinya yang berusia 38 tahun.

Ketua PoIis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, sebelum itu isteri mngsa terdengar Ietupan kuat sebelum keluar mendapatkan suaminya.

Beliau berkata, isteri mngsa kemudian bersama jiran mereka membawa mngsa ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) untuk mendapatkan raw4tan segera.

“Setibanya di zon kuning, mngsa masih sedarkan diri namun kira-kira 20 minit kemudian, d0ktor memaklumkan mngsa mninggaI dunia.

“Hasil sias4tan mendapati si m4ti dan isterinya adalah peniaga warung makanan di Bandar Puteri Jaya dan mangsa dipercayai bekerja separuh masa membaiki peralatan elektronik di hadapan rumah mereka untuk menambah pendapatan sampingan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Adzli berkata, sebelum kejadian, sksi kejadian memberitahu dia bersembang di hadapan rumah sambil memerhati mngsa membaiki radio yang dihantar olehnya.

Beliau berkata, sksi juga memberitahu pemadam APl itu adalah untuk kegunaan di dalam kenderaan namun dikeluarkan dan berada tidak jauh dari tempat mereka berbual.

“Pemadam APl itu dilihat sudah berada di situ sejak dua hari yang lalu ketika sksi menghantar radio untuk dibaiki.

“Sksi memberitahu ia kepunyaan si m4ti dan tidak mengetahui di mana mngsa memperolehnya,” katanya.

Adzli berkata, sias4tan mendapati, alat pemadam APl itu secara tiba-tiba mengeluarkan asap putih menyebabkan mngsa mengambil untuk membuangnya tetapi meUetup.

“Ak1bat Ietupan itu, mngsa mengalami keced3raan di paha, kaki dan lengan kiri.

“Sewaktu kejadian sksi dan si m4ti saja yang berada di tempat kejadian dan tiada sksi lain yang melihat kejadian itu dan tiada unsur jn4yah didapati di lokasi kejadian,” katanya.

Adzli berkata, pihak Bahagian F0rensik Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) sampai di tempat kejadian namun belum dapat dipastikan punca Ietupan pemadam APl berkenaan setakat ini.

Beliau berkata, Unit F0rensik PoIis Diraja Malaysia (PDRM) turut menjalankan siasatan pada pemadam APl itu dan mendapati ada kesan p0tong pada alat berkenaan.

“Sias4tan lanjut tempat kejadian tidak menemui alatan yang digunakan untuk mem0tong pemadam APl berkenaan.

“Myat dihantar ke H0spital Sultanah Bahiyah (HSB) di Alor Setar dan akan dibdah s1asat esok,” katanya.

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment on "LeIaki M4ut Selepas Alat Pemadam APl MeIetup Depan Rumah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*