Alif Satar Pos1tif C0VlD-19, Dah Beri Nama Kontak Rapat Kepada KKM

Sebentar tadi, seIebriti serba boleh, Alif Satar, 30 telah memaklumkan satu khabar agak mengejvtkan buat semua apabila dirinya pos1tif wbak C0VlD-19.

Hal tersebut dimaklumkan sendiri Alif menerusi akaun Instagramnya dengan memaparkan keadaan semasa yang sudah pun berada di w4d h0spital.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alif Satar®️ (@alifsatar)

Menerusi perk0ngsian tersebut, Alif yang telah beberapa kali menjalani ujian saringan menyatakan bahawa ujian yang terakhir dilakukan mendapati dirinya pos1tif pndemik m4ut tersebut.

Bagi memastikan keseIamatan dan penuIaran lebih tervk berlaku, pengacara Big Stagr itu telah memberikan nama k0ntak rapat kepada pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) yang berhubung dengannya sepanjang tempoh 14 hari sebelum ini.

Adalah semestinya tahap keseIamatan keluarga.. isteri dan anak-anak alif, rakan-rakan di set penggambaran dan semestingya contact-contact rapat yang telah berjumpa dengan alif. Alif juga telah memberi nama kepada pihak KKM,

Dikesempatan itu, dia turut memohon maaf diatas kesuIitan yang berlaku dan berdoa agar semua pihak terhindar daripada pndemik C0VlD-19 ini.

“…dan alif mohon m4af atas segala kesulitan ini, dan alif mohon doa semua agar diberikan kesembuhan dan kekuatan untuk menempuhi dugaan Allah swt. Alif doa agar semua terhindar daripada sebarang kemvdaratan… p/s alif sekarang menjalani proses kuarintin.” Katanya.

Kredit: omm

Be the first to comment on "Alif Satar Pos1tif C0VlD-19, Dah Beri Nama Kontak Rapat Kepada KKM"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*