LeIaki M4ut Dismbar Petir Ketika Sedang Menjala Ikan

Alor Setar: Seorang leIaki ditemui meninggaI dunia, akibat dismbar petir ketika menjala ikan dalam kawasan sawah dilimpahi banjir di Kampung Gulau dekat Pokok Sena, petang tadi.

Dalam kejadian disedari jam 4.17 petang itu, mngsa, Mohamad Tajudin Yob, 49, ditemui sudah mninggaI dunia di tempat kejad1an.

Ketua PoIis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Ahmad Shukri Mat Akhir, mngsa dipercayai sedang menjala ikan sebelum dismbar petir.

“Kejadian men1mpa mngsa disedari orang awam yang ternampak peristiwa itu sebelum menghubungi poIis.

“Jsad mngsa ditemui berhampiran lokasi kejadian sebelum dihantar ke H0spital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini untuk tndakan lanjut.

“K3s diklasifikasikan sebagai m4ti mengejvt,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Sementara itu, Penolong Pengarah Bahagian Operasi Keb0mbaan dan Penyelamat, Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah, Penguasa Kanan Bomba I Mohamadul Ehsan Mohd Zain, berkata pihaknya menerima panggilan jam 4.18 petang.

Beliau berkata, sepasukan anggota Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kuala Nerang tiba di lokasi jam 4.45 petang.

“Operasi disertai lapan anggota diketuai Pegawai Bomba Mohd Asri Samsudin bersama dua jentera termasuk EMRS.

“Setibanya di lokasi didapati mngsa dipercayai dismbar petir dan terjatvh ke dalam kawasan sawah yang dilimpahi bnjir,” katanya.

Mohamadul Ehsan berkata, komander operasi mengarahkan anggota memakai jaket keselamatan sebelum mengesan mngsa di lokasi.

Beliau berkata, mngsa disahkan meninggaI dunia di lokasi kejadian dan mngsa diserahkan kepada pihak poIis untuk tindakan lanjut.

Sumber: BH

Be the first to comment on "LeIaki M4ut Dismbar Petir Ketika Sedang Menjala Ikan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*