Pekerja Kontraktor Terkejvt Trjumpa Batu Tertera Tulisan Kalimah AIIah

Seorang pekerja kontraktor terkejvt apabila menemui seketul batu tertera tulisan seakan kalimah Allah SWT berhampiran asrama perempuan Sekolah Menengah Kebangsaan Agama(SMKA) Jerlun, Kodiang, Kedah, semasa membina temb0k pagar di kawasan tersebut.

Pekerja kontraktor, Mohd. Mustaqim Rozani, 33 tahun, menjelaskan bahawa kejadian itu berlaku kira-kira dua minggu lalu semasa dia sedang mengorek tanah sebelum c4ngkulnya terkena batu tersebut dan terb3lah dua.

Menurutnya, kejadian itu disedari kira-kira pukul 11.30 pagi dan dia terus menunjukkan batu itu kepada rakan sekerjanya sebelum memaklumkan kepada pihak sekoIah.

“Saya seperti tdak percaya melihat tulisan berbentuk kalimah Allah SWT pada bahagian dalam batu…betapa Allah SWT mahu menunjukkan kebesaran-Nya,” ujarnya.

Sebelum ini saya hanya melihat gambar keajaiban seperti ini tetapi kali ini saya sendiri yang jumpa, ia membuatkan saya rasa teruja dan meningkatkan keimanan saya kepada Allah SWT,” jelasnya.

Selain itu, Pengetua SMKA Jerlun, Napisah Salleh, menyatakan bahawa pihaknya bersepakat untuk menyimpan batu itu yang dipercayai berusia ratusan tahun di sekoIah berkenaan.

“Kejadian ini cukup menakjubkan buat warga sekoIah, apatah lagi struktur batunya yang licin dan hanya terbeIah ketika diketuk,” katanya.

“Pihak kami juga merancang merujuk dengan pakar berkaitan bagi mengetahui jenis dan usia sebenar batu berkenaan,” sambungnya.

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment on "Pekerja Kontraktor Terkejvt Trjumpa Batu Tertera Tulisan Kalimah AIIah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*