lbu, Bapa & Adik Bongsu Alif Satar Juga Disahkan Posit1f C0VlD-19

Selepas Alif Satar, 30 memaklumkan bahawa dirinya positf C0VlD-19, beliau telah memberitahu kepada semua di media sosial miliknya berkenaan keadaan semasa.

Alif turut telah memberikan nama-nama kontak rapat dirinya kepada pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bagi memudahkan urusan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alif Satar®️ (@alifsatar)

Pengurus neg4tif

Dalam pada itu, pengurus kepada Alif, Adlina Abu Bakar telah memaklumkan kepada Astro Gempak bahawa ibu bapa dan adik kepada Alif turut disahkan pos1tif C0VlD-19 pada hari ini.

Hal tersebut dinyatakan menerusi panggilan telefon yang dibuat sumber kepada Adlina.

“Alhamdulilah, saya bersyukur sangat apabila disahkan negatif C0VlD-19 oleh pihak h0spital.”

“Pun begitu, saya masih perlu menjalani kuarntin selama 14 hari dan akan membuat saringan kedua pada hari ke 12.”

“Namun, saya bersmpati apabila mendapat tahu ibu bapa serta adik bongsu Alif yang telah disahkan pos1tif sebentar tadi. Mereka kini dirwat di H0spital Sungai Buloh,” katanya.

Alif minta doakan isteri & anak2 neg4tif C0VlD-19

Pengurus Alif juga turut menyatakan bahawa anak-anak dan isteri pengacara terbabit sudah menjalani ujian saringan pada hari ini dan akan diberitahu keputusannya secepat mungkin.

Setakat ini, Alif Satar tidak mengalami sebarang smptom ataupun kompIikasi berhubung C0VlD-19 dan sedang menerima rwatan di sebuah h0spital di Melaka.

“Alif kini menjalani rwatan seperti biasa di h0spital dan tidak menunjukkan apa-apa sympt0m atau sak1t.”

“Cuma Alif meminta semua mendoakan agar isteri dan anak-anaknya dilindungi dari jngkitan vrus tersebut dan mereka berada dalam keaadan sihat.” Tambah pengurusnya.

Mohon doa dari semua

Menjengah ke Instagram isteri kepada Alif iaitu Shadila Hadid, dia mengucapkan terima kasih terhadap semua doa dan juga kata-kata semangat yang diberikan kepada mereka sekeluarga.

Setakat ini, mereka sekeluarga sudah membuat sw4b test dan sedang menunggu keputusan. Mereka juga berharap agar semua pihak dapat mendoakan agar keputusan tersebut neg4tif.

Sumber: Gempak

Be the first to comment on "lbu, Bapa & Adik Bongsu Alif Satar Juga Disahkan Posit1f C0VlD-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*