[VlDEO] “Saya Anggap Suami Sebagai Wira, Bkn MATl Yg Sia2” – lsteri Mndiang

TAPAH, 24 Nov — Kemat1annya sangat menydihkan, tapi saya berbangga kerana suami meninggaIkan kami ketika bertugas untuk keamanan dan keseIamatan negara, dia seorang wira, kata isteri mndiang KpI Baharuddin Ramli yang terk0rban selepas terkena tmbakan penjn4yah di smpadan Malaysia-Thailand, awal pagi tadi.

Relow Ko, 48, berkata beliau dimaklumkan mengenai lnsiden yang menimpa suaminya itu kira-kira pukul 4.30 pagi tadi oleh seorang rakan yang datang ke rumahnya di kompleks perumahan Batalion 3, Pasukan Gerakan Am (PGA), Bidor di sini, hari ini.

“Sewaktu kawan sampai dia senyap bila saya tanya kenapa. Dia tunjuk mesej WhatsApp kepada saya beritahu apa jadi kepada suami, dan waktu itu saya rasa k0song sebab awal pagi, saya terkejvt,” katanya kepada Bernama di sini, hari ini.

Baharuddin, 54, terbnuh dalan lnsiden pada pukul 3.10 pagi itu, manakala rakannya, Kpl Norihan a/l Tari, 39, mengalami kecder4an pamrah, dan kini menerima rwatan di H0spital Tuanku Fauziah (HTF), Kangar, Perlis.

Mndiang yang berasal dari Bahau, Negeri Sembilan meninggaIkan seorang baIu dan tiga anak berumur antara 18 hingga 32 tahun.

Menurut Relow, mndiang suaminya yang bertugas dengan Batalion 3 (Senoi Praaq), Briged Utara, PGA terlibat dalam penugasan kawalan keseIamatan Op Benteng di smpadan sejak 1 Nov lepas dan dijadual berakhir hujung bulan ini.

Beliau berkata mndiang suaminya yang mula berkhidmat sebagai anggota poIis ketika usia 19 tahun merancang untuk bersara empat tahun lagi dan berhasrat balik ke Bahau untuk bersama keluarga.

Bercerita mengenai peribadi suaminya yang berasal dari suku kaum Semelai, Relow berkata mndiang seorang yang suka bercucuk tanam dan t3gas terhadap anak-anak serta keluarga, dan beliau tidak nampak sebarang perubahan ketara kepada mndiang suaminya sebelum keluar untuk tugasan kali ini, sebaliknya beliau yang berasakan sentiasa tdak sedap hati malah sukar untuk tidur malam.

Sementara itu, anak sulung mndiang, Shahrul Epanddy, 32, menyifatkan pemrgian ayahnya sebagai wira negara.

Sumber: Bernama

Be the first to comment on "[VlDEO] “Saya Anggap Suami Sebagai Wira, Bkn MATl Yg Sia2” – lsteri Mndiang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*